Dienos receptas

Varškės apkepas su uogomis

Reikės: 400 g varškės, 1,5 šaukšto sviesto, 2 šaukštų manų kruopų, kiaušinio, 300 g šaldytų vyšnių ar kitų mėgstamų uogų, 2 šaukštų rudojo cukraus.

Gaminimas: ištrinkite varškę šakute, įdėkite šaukštą sviesto, įmuškite kiaušinį, berkite manų kruopas ir cukrų. Išplakite plaktuvu iki vientisos masės ir padalykite į dvi dalis. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu ir sudėkite pusę varškės masės. Trečdalį uogų atidėkite papuošti, o likusias sudėkite į varškę. Ant viršaus sudėkite likusią varškę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pabarstykite apkepą ruduoju cukrumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 30–35 min. Iškepusį apkepą papuoškite likusiomis uogomis, taip pat galima apšlakstyti mėgstamu sirupu.

Morkų blynai su kokosu

Reikės: 4 didelių morkų, 2 kiaušinių, druskos, 4-5 šaukštų cukraus, 1/3 stiklinės aliejaus, 1,5 stiklinės kefyro, 0,5 šaukštelio sodos, 4 šaukštų kokoso drožlių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, cinamono, 1,5 stiklinės miltų.

Gaminimas: morkas sutarkuokite smulkiausia turima tarka. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad jis bent truputį aptirptų. Sodą nugesinkite kefyre ir pilkite į kiaušinių plakinį. Taip pat supilkite aliejų ir morkas. Išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Pilkite morkų masę ir gerai išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų.
Kepkite sausoje keptuvėje.

Krabų lazdelių ir silkių užkandis

Reikės: 100 g silpnai sūdytų silkių filė, 100 g krabų lazdelių, pomidoro, svogūno, majonezo, krapų.

Gaminimas: silkes supjaustykite juostelėmis, krabų lazdeles – griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Visus produktus sumaišykite su majonezu, sudėkite į mažas salotines, kiekvieną porciją papuoškite krapų šakele ir pomidoro skiltele.

Tiršta kopūstienė su mėsos kukuliais

Reikės: 1 kg kopūsto, 200 g kiaulienos, 500 g bulvių, 0,5 l mėsos sultinio, 3 svogūnų, 100 g grietinės, 1 šaukšto pomidorų padažo, druskos, juodųjų pipirų, 2 šaukštų petražolių, 2 šaukštų raudonųjų paprikų.

Gaminimas: nuvalytą kopūsto gūžę supjaustykite į 4 dalis, išpjaukite šerdį, tada sukapokite. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Patroškinkite svogūnus. Berkite saldžiąją papriką, išmaišykite. Sudėkite kopūstus ir viską troškinkite. Supilkite sultinį, dėkite grietinės, pomidorų pastos. Išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais ir užvirkite. Pavirkite 25 minutes. Bulves supjaustykite kubeliais, berkite į sriubą ir virkite apie 20 minučių. Iškepkite mėsos kukulius ir dėkite juos į išvirusią sriubą. Gardinkite grietine, pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Pyragaičiai su varškės ir lašišos įdaru

Reikės: 400 g bemielės sluoksniuotos tešlos, 400 g liesos varškės, 150 g rūkytos lašišos, svogūno laiškų, juodųjų pipirų, druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių, kiaušinio.
Gaminimas: bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustykite stačiakampiais. Varškę ištrinkite šakute, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Varškę sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūno laiškais. Lašišą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant sluoksniuotos tešlos, ant lašišos gabalėlio uždėkite varškės mišinio. Perlenkite pusiau ir stipriai užspauskite, kad įdaras neištekėtų. Patepkite pyragėlio viršų išplaktu kiaušiniu ir 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje kepame apie 15 minučių.

Kiaulienos kepsniai

Reikės: 800 g sprandinės, 10 pievagrybių, 2 pomidorų, majonezo, 150 g sūrio, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.
Gaminimas: mėsą supjaustykite riekelėmis. Lengvai pamuškite, gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite keptuvėje. Apkeptus kepsnius perdėkite į kepimo skardą. Ant kepsnių uždėkite supjaustytus pievagrybius ir po du griežinėlius pomidoro. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Viską kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Patiekite su virtais ryžiais.

Tiršta grybų ir sūrio sriuba

Reikės: 350 g pievagrybių, 5 bulvių, svogūno, 70 g sviesto, 200 g sūrio, druskos ir juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių, vandens.

Gaminimas: supilkite į puodą vandenį, sudėkite nuskustas ir supjaustytas gabaliukais bulves, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Užkaiskite. Į keptuvę dėkite pusė sviesto ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės, tada sudėkite juos į užvirusį vandenį. Ištirpinkite likusį sviestą ir apkepkite nedideliais gabaliukais supjaustytus grybus, tada sudėkite juos į sriubą. Virkite apie 20 minučių. Baigiant virti sudėkite tarkuotą sūrį, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite.

Sočioji raugintų kopūstų sriuba

Reikės: 500 g kiaulienos faršo, 200 g raugintų kopūstų, 2 morkų, 4 bulvių, 100 g šparaginių pupelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, svogūno, 2 sultinio kubelių, prieskonių pagal skonį.
Gaminimas: į puodą sluoksniais dėkite raugintus kopūstus, pjaustytas morkas ir bulves, susmulkintą svogūną, šparagines pupeles, berkite prieskonius. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų, kai užvirs ant viršaus dėkite mėsos kukulius. Virkite kol suverda bulvės ir kopūstai. Įdėkite pomidorų padažo.

Traški vištiena su padažu

Reikės: 700 g vištos filė, džiūvėsių, 2 kiaušinių, trijų marinuotų agurkų, pomidorų padažo, majonezo, 3 česnako skiltelių, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas: supjaustykite vištos filė pailgais gabalėliais. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą dubenį berkite džiūvėsių. Vištos filė gabalėlius merkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsius. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Ant kepimo popieriaus išdėliokite kiaušiniuose ir džiūvėsiuose apvoliotus vištos filė gabalėlius. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Vištieną pagardinkite padažu, pagamintu sumaišius pora šaukštų majonezo, šiek tiek pomidorų padažo, smulkiai spjaustytus marinuotus agurkus ir smulkiai tarkuotą česnaką.

Vištienos ir daržovių sriuba

Reikės: 200 g vištos filė, brokolinio kopūsto ir žiedinio kopūsto pagal skonį, 2 morkų, šiek tiek petražolių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: vištos filė pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite pasūdytame vandenyje. Į puodą kartu su vištos filė dėkite ir šiaudeliais bei griežinėliais supjaustytas morkas. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Likus virti 10 minučių, į puodą sudėkite supjaustytą brokolinį kopūstą ir žiedinį kopūstą. Berkite susmulkintas petražoles. Po dešimties minučių galite patiekti.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1781
Vakar apsilankė:7131
Šią savaitę apsilankė:33328
Šį mėnesį apsilankė:132490
Viso (nuo 2015-02-16):7269165
Šiuo metu naršo:
82
2018-01-19