Dienos receptas

Gaivios salotos su mocarela

Reikės: saujos mėgstamų salotų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, 50 g mocarelos sūrio, raudonojo svogūno, šiek tiek alyvuogių aliejaus, vynuogių acto, garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: suplėšykite mėgstamų salotų lapus, svogūną supjaustykite juostelėmis, kubeliais supjaustykite mocarelos sūrį, pomidorus susmulkinkite, stambiai supjaustykite virtus kiaušinius. Supjaustytus salotų ingredientus dėkite į didelę lėkštę. Sumaišykite alyvuogių aliejų, vynuogių actą ir garstyčias. Pasigamintą užpilą pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, išmaišykite ir apliekite salotas.

Varškės apkepas su persikais

Reikės: 2 kiaušinių, šaukštelio kepimo miltelių, pieno, šiek tiek druskos, 600 g varškės, šaukštelio vanilinio cukraus, 3 šaukštų cukraus, 4 šaukštų manų kruopų, skardinės konservuotų persikų.

Gaminimas: manų kruopas užpilkite trupučiu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Po to dėkite varškę ir elektriniu plaktuvu išsukite. Pilkite išbrinkusias manų kruopas ir smulkintus persikus, viską išmaišykite. Į riebalais pateptą formą sukrėskite varškės masę ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–50 min., kol iškeps ir gražiai paruduos. Patiekite su grietine ar mėgstamu jogurtu.

Raudonųjų serbentų uogienė

Reikės: 1,5 kg raudonųjų serbentų, 200 ml razinų, 600 g cukraus uogienėms

Gaminimas: nuplaukite raudonuosius serbentus ir razinas. Suberkite raudonuosius serbentus bei razinas į puodą ir virkite 5 minutes. Dažnai maišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo viryklės. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu

Reikės: 1 kg vyšnių, šaukšto citrinų sulčių, 500 g cukraus uogienėms, 20 g juodojo šokolado, 2 šaukštelių konjako.

Gaminimas: vyšnias, nuplovę ir išėmę kauliukus, sutrinkite arba supjaustykite mažais gabaliukais. Pilkite citrinų sultis, berkite cukrų ir viską 4 min. pavirkite prikaistuvyje. Tada nukelkite nuo viryklės ir atsargiai nugriebkite putas. Į gautą masę berkite tarkuotą juodąjį šokoladą ir pilkite konjaką. Paruoštą uogienę išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Trinta špinatų sriuba

Reikės: 3 mažų bulvių, morkos, vištos krūtinėlės, saujos špinatų, grietinėlės, vištienos sultinio kubelio, druskos, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas: užvirkite vandenį (apie 200–300 ml) su sultinio kubeliu. Supjaustykite bulves ir vištos krūtinėlę kubeliais, morką sutarkuokite. Viską suverskite į užvirusį sultinį. Pasūdykite. Virkite apie 20 minučių. Sudėkite smulkintus špinatus ir pavirkite apie 2 min., kol špinatai suminkštės. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Viską sutrinkite trintuvu. Įdėkite grietinėlės.

Braškių uogienė su baziliku

Reikės: 1 kg braškių, 2 citrinų žievelių, 2–3 saujų šviežių bazilikų, 450 g cukraus.

Gaminimas: braškes nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis. Citrinų žieveles sutarkuokite tiesiai į puodą. Suberkite braškes ir pakaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų. Retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies. Smulkiai supjaustykite bazilikų lapelius ir jau pačioje virimo pabaigoje suberkite juos į puodą. Išpilstykite uogienę į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Burokėlių ir fetos sūrio salotos

Reikės: mėgstamų salotų, 2 burokėlių, 100 g fetos sūrio, saujos graikinių riešutų, šaukšto alyvuogių aliejaus, šaukšto medaus, šaukšto garstyčių, šaukšto citrinų sulčių, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas: galite naudoti salotų mišinį arba vienos rūšies salotas. Salotas gerai nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštes. Virtą burokėlį nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonomis riekelėmis arba tarkuokite ir dėkite ant salotų. Smulkintus graikinius riešutus, fetos sūrį dėkite ant salotų. Sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, garstyčias ir citrinų sultis. Užpilu apšlakstykite salotas ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Kokosinis obuolių pyragas

Reikės: 100 g sviesto, 1,5 stiklinės miltų, 2 šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos, 3 šaukštų vandens, šaukštelio vanilinio cukraus, 4 obuolių, 2 kiaušinių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės kokoso drožlių, 2 šaukštų miltų, stiklinės grietinės.

Gaminimas: suminkykite sviestą, miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų į trupiningą masę. Supilkite 3 šaukštus vandens ir išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Iškočiokite ir išklokite ja riebalais pateptos formos (24 cm skersmens) dugną bei kraštus. Pusvalandį palaikykite šaltai. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC. Kepkite paplotį apie 10 minučių. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant apkepto papločio. Įdarui sumaišykite kiaušinius, cukrų, kokoso drožles, grietinę ir miltus. Užpilkite ant obuolių. Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Brokolių salotos

Reikės: 500 g brokolių, 300 g vištos filė, 200 g mocarelos, 200 g vyšninių pomidorų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių, aliejaus arba majonezo.

Gaminimas: nuplautą brokolį suskaidykite žiedynais. Žiedynus virkite pasūdytame vandenyje apie 7 minutes. Vištos filė pagardinkite prieskoniais ir išvirkite. Kai filė išvirs, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Supjaustykite mocarelą, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Dėkite į dubenį brokolio žiedynus, atvėsusią vištieną, mocarelą, pomidorus, pagardinkite druska ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Salotų ingredientus sumaišykite su majonezu arba alyvuogių aliejumi.

Silke įdarytas avokadas

Reikės: mėgstamos silkės, avokado, pomidoro, 2 šaukštų konservuotų kukurūzų, česnako skiltelės, šaukšto majonezo, šaukštelio citrinos sulčių, mėgstamų prieskonių.


Gaminimas: silkę supjaustykite nedideliais kubeliais. Avokadą perpjaukite per pusę, išskobkite vidų. Išskobtą avokado masę susmulkinkite kubeliais. Kad avokadas nepajuoduotų, apšlakstykite citrinos sultimis. Į dubenį dėkite smulkintą avokadą, kubeliais supjaustytą pomidorą. Išspauskite česnako skiltelę, sudėkite kukurūzus, dėkite majonezo ir viską sumaišykite. Gautą masę pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir dėkite į avokado puseles.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2705
Vakar apsilankė:8958
Šią savaitę apsilankė:29733
Šį mėnesį apsilankė:213359
Viso (nuo 2015-02-16):8047006
Šiuo metu naršo:
114
2018-04-26
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!