Dienos receptas

Vištienos ir daržovių sriuba

Reikės: 200 g vištos filė, brokolinio kopūsto ir žiedinio kopūsto pagal skonį, 2 morkų, šiek tiek petražolių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: vištos filė pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite pasūdytame vandenyje. Į puodą kartu su vištos filė dėkite ir šiaudeliais bei griežinėliais supjaustytas morkas. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Likus virti 10 minučių, į puodą sudėkite supjaustytą brokolinį kopūstą ir žiedinį kopūstą. Berkite susmulkintas petražoles. Po dešimties minučių galite patiekti.

Sluoksniuota mišrainė

Reikės: 200 g virtų burokėlių, 200 g virtų morkų, 200 g virtų bulvių, 200 g mėgstamos silkės, 100 g svogūno, 200 g granato sėklų, majonezo, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: sutarkuokite išvirtas daržoves. Didelės lėkštės viduryje pastatykite stiklinę ir sluoksniuokite salotas. Pirmas sluoksnis: aplink stiklinę dėkite silkės gabaliukus, pusę tarkuotų burokėlių, kepintų svogūnų, pagardinkite prieskoniais, uždėkite majonezo. Antras sluoksnis: sudėkite silkės gabaliukus, sluoksnį bulvių, morkų, vėl pagardinkite prieskoniais ir padenkite majonezu. Taip sudėkite visus produktus – aplink stiklinę turėtų išeiti žiedas. Paskutinis sluoksnis: sudėkite burokėlius ir gausiai aptepkite majonezu, išimkite stiklinę ir ant viršaus išdėliokite granatų sėklas.

Kalėdinis namelis

Reikės: 150g rudojo cukraus, 100 g margarino, 100 g medaus, 2 kiaušinių, 450 g kvietinių miltų, šaukštelio sodos, meduolių prieskonių, kiaušinio baltymo, 250 g cukraus pudros, šiek tiek citrinos sulčių.

Gaminimas: į dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišykite. Dubenį dėkite ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišykite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo garų, supilkite sodą ir gerai išsukite (tešla suputos). Tada suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą (jeigu per skysta, pridėkite miltų), bet tešla neturi būti kieta. Atšaldyti nereikia, iškart kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kiškite namuko formeles ir tik iškilus ištraukite. Iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos sulčių pasidarykite glajų. Pasidaryta mase suklijuokite namelio sienas. Palaukite, kol glajus sustings. Tuomet galite dekoruoti namelio sienas.

Salotos su vištiena ir džiovintais baravykais

Reikės: 100 g bulvių, 100 g morkų, 100 g raugintų agurkų, 100 g konservuotų žirnelių, 100 g obuolių, 100 g vištienos, 50 g džiovintų baravykų, 50 g svogūno, 100 ml majonezo.

Gaminimas: vištieną, džiovintus baravykus, morkas ir bulves išvirkite kiekvieną atskirai.
Obuolius, virtas bulves ir morkas nulupkite, iš agurkų išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Išvirtus pjaustytus grybus apkepinkite aliejuje kartu su smulkintais svogūnais ir atvėsinkite. Daržoves ir grybus sumaišykite su smulkinta vištiena. Berkite žirnelius, krėskite pusę majonezo ir viską išmaišykite. Salotas sudėkite kauburėliu į salotinę, ant viršaus užpilkite likusį majonezą.

Kokosinis manų kruopų pudingas

Reikės: 350 ml manų kruopų, 350 ml cukraus, 1,9 l kokosų pieno, 125 g sviesto, 3 vnt. kiaušinių baltymų, 3/4 stiklinės razinų, 1/4 stiklinės migdolų drožlių, žiupsnelio druskos

Gaminimas: į kokosų pieną suberkite manų kruopas, cukrų, druską ir leiskite 30 min pabrinkti. Nuolat maišydami užvirkite. Sudėkite sviestą ir virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami į vieną pusę. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite kiaušinių baltymus ir razinas.
Šią masę sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 45 min. Palaukite, kol atvės, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Agurkienė su pupelėmis

Reikės: 0,5 l agurkų sūrymo, 1 rauginto agurko, 300 g baltųjų pupelių, 300 g bulvių, 2 svogūnų, 100 g sviesto, 200 ml grietinėlės, 2 kiaušinių trynių, 1 lauro lapo, juodųjų pipirų žirneliais, druskos.

Gaminimas: pupeles nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje. Tada nupilkite, įpilkite švaraus vandens, sudėkite bulves ir pavirkite. Paskui suberkite šiaudeliais supjaustytą agurką ir susmulkintus svogūnus, laurų lapelį, juoduosius pipirus, supilkite agurkų sūrymą ir, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sudėkite kiaušinių trynius, sviestą ir grietinėlę.

Įdaryta višta

Reikės: vištos, 100 g mėgstamo majonezo, 5 česnako skiltelių, druskos, vištienos prieskonių, šaukštelio kmynų, 100 ryžių, saujos džiovintų abrikosų, 150 g anakardžių, saujos džiovintų slyvų

Gaminimas: sumaišykite majonezą, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, paukštienos prieskonius, druską (prieskonių pagal skonį) ir kmynus. Nuplautą ir išdorotą vištą iš abiejų pusių ištrinkite pasigamintu marinatu. Palikite parai marinuotis. Ryžius troškinkite apie 10 min. ir sudėkite nuplautus bei kubeliais susmulkintus vaisius ir riešutus. Pagardintą mėgstamais prieskoniais masę dėkite į jau pasimarinavusią vištą. Užsiūkite vištą ir suriškite kojas. Kepkite gerą valandą 180 laipsnių temperatūroje, kepimo pradžioje vištą uždenkite folija ir taip troškinkite apie 30 min.

Meduoliai

Reikės: 500 g miltų, 100 g sviesto, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusės šaukštelio meduolių prieskonių, kiaušinio.

Gaminimas: medų, cukrų ir sviestą šildykite kartu, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, supilkite grietinę, miltus su soda, sudėkite prieskonius ir užminkykite tešlą. Uždenkite drėgna marle ir palaikykite šaltai 24 valandas. Iškočiokite, išpjaustykite formeles ir patepkite kiaušinio plakiniu. Skardą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais, kad meduoliai nepriliptų. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

Įdaryti pomidorai

Reikės: 4 pomidorų, 100 g konservuoto tuno, 2 šaukštų ryžių, svogūno, 2 česnako skiltelių, šaukštelio cukraus, šiek tiek petražolės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: išvirkite ryžius. Šakute sutrinkite tuną ir sumaišykite su ryžiais. Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15–20 min. Daržoves sumaišykite su ryžių ir tuno mase. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Prikimškite pomidorus gauta mase. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

Sluoksniuotos tešlos sumuštinukai

Reikės: sluoksniuotos bemielės tešlos, rūkytos lašišos, pomidorų, fermentinio sūrio ir džiovinto baziliko.

Gaminimas: supjaustykite sluoksniuotą bemielę tešlą kvadratėliais. Nedideliais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite nedidelį gabalėlį lašišos ir ploną pomidoro riekelę, apibarstykite džiovintais bazilikais ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 10 minučių.

Reklama

Reklama

Ar pritariate, kad ateinančiais metais bus rekonstruota Aušros gatvė, kurioje bus nutiesti dviračių takai?

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2224
Vakar apsilankė:8279
Šią savaitę apsilankė:45517
Šį mėnesį apsilankė:127682
Viso (nuo 2015-02-16):7031667
Šiuo metu naršo:
47
2017-12-16