Dienos receptas

Silke įdarytas avokadas

Reikės: mėgstamos silkės, avokado, pomidoro, 2 šaukštų konservuotų kukurūzų, česnako skiltelės, šaukšto majonezo, šaukštelio citrinos sulčių, mėgstamų prieskonių.


Gaminimas: silkę supjaustykite nedideliais kubeliais. Avokadą perpjaukite per pusę, išskobkite vidų. Išskobtą avokado masę susmulkinkite kubeliais. Kad avokadas nepajuoduotų, apšlakstykite citrinos sultimis. Į dubenį dėkite smulkintą avokadą, kubeliais supjaustytą pomidorą. Išspauskite česnako skiltelę, sudėkite kukurūzus, dėkite majonezo ir viską sumaišykite. Gautą masę pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir dėkite į avokado puseles.

Kiaulienos ir kopūstų troškinys

Reikės: 1 kg kiaulės sprandinės, 2 morkų, svogūno, 3 česnako skiltelių, 1,5 šaukšto žvėrienos prieskonių, 500 g kopūsto, 100 ml pomidorų padažo, šiek tiek petražolių, druskos pagal skonį.

Gaminimas: kiaulės sprandinę supjaustykite 4 cm kubeliais. Svogūną supjaustykite griežinėliais, kopūstą susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais. Apkepkite mėsą, sudėkite morkas, svogūną, česnaką ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite troškinį prieskoniais ir druska. Sudėkite kopūstus ir dėkite pomidorų padažą. Berkite druskos pagal skonį. Troškinkite mėsą uždengę dangčiu apie 2–2,5 val., kol ji taps minkšta. Pagardinkite petražolėmis.

Tiršta daržovių sriuba

Reikės: 2 bulvių, morkos, 400 g konservuotų pupelių, 2 česnako skiltelių, 100 g brokolių, 100 g žaliųjų žirnelių, saujos svogūnų laiškų, 1 l pomidorų sulčių, 500 ml vandens, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: pomidorų sultis užvirkite puode kartu su 500 ml vandens. Daržoves nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, česnaką ir svogūnų laiškus susmulkinkite ir viską suberkite į puodą. Virkite uždengtame puode apie 20 min. Brokolius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Brokolius, žirnelius ir pupeles suberkite į sriubą. Virkite dar 8 min. Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Traški vištiena

Reikės: 1 kg vištos filė, 4 česnako skiltelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 4 šaukštų sojos padažo, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų ananasų sulčių, 2 šaukštų pomidorų padažo.

Gaminimas: vištos filė apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais, įtrinkite išspaustu česnaku. Sumaišykite sojos padažą, ištirpintą medų, ananasų sultis ir pomidorų pastą. Padažu apipilkite vištos filė gabaliukus ir pamarinuokite valandą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Ryžių sriuba su pievagrybiais

Reikės: 200 g pievagrybių, šaukšto sviesto, 2 šaukštų ryžių, 3 šaukštų grietinės, šiek tiek krapų, saujos šaldytų žirnių, morkos, svogūno laiškų, druskos, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas: supjaustykite nuplautus pievagrybius ir pakepkite svieste. Užvirkite 500 ml vandens, supilkite ryžius ir smulkintas morkas. Taip pat žirnius. Virkite apie 10 minučių. Sudėkite apkeptus pievagrybius, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais. Dar šiek tiek pavirkite. Pagardinkite įdėdami grietinės.

Įdaryti baklažanai

Reikės: 2 baklažanų,, morkos, paprikos, svogūno, 300 g vištos krūtinėlės, 200 g grietinėlės, 150 g fermentinio sūrio, alyvuogių aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: baklažanus perpjaukite išilgai per pusę ir palaikykite 30 minučių sūdytame šaltame vandenyje. Vištos krūtinėlę apvirkite. Į keptuvę berkite smulkintą svogūną, papriką, tarkuotą morką. Iš vieno baklažano išskaptuokite vidų, supjaustykite kubeliais ir berkite į keptuvę su kitomis daržovėmis. Supjaustykite vištieną ir viską trumpai pakepkite. Pagardiname prieskoniais ir viską užpilkite grietinėle. Dar kelias minutes pakaitinkite. Išskaptuokite likusį baklažaną. Sudėkite baklažanų puseles į skardą, pašlakstykite aliejumi ir dėkite paruoštą įdarą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, apie 30 min. Pabarstykite tarkuoto sūrio. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Suvožtinis su vištiena

Reikės: 1 bandelės, 100 g vištos filė, 50 g sūrio, salotos lapo, 0,5 pomidoro, raudonojo svogūno pagal skonį, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, vištienos prieskonių, majonezo, marinuoto agurko ir česnako skiltelės.

Gaminimas: vištos filė pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 minučių, kol iš abiejų pusių gerai iškeps. Bandelę perpjaukite pusiau ir 5 minutėms dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Sumaišykite susmulkintą marinuotą agurką su sutrintu česnaku ir majonezu. Paruoštą padažą gausiai tepkite ant abiejų bandelės pusių. Ant bandelės pagrindo dėkite salotos lapą, keptą vištos filė, svogūno bei pomidoro griežinėlius ir sūrį. Uždėkite bandelės viršų ir dėkite suvožtinį 5 minutėms į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Maltos mėsos apkepas

Reikės: šaldytos sluoksniuotos tešlos, 4 svogūnų, 1 kg maltos mėsos, 200 g fermentinio sūrio, 300 g pievagrybių, 4 kiaušinių, 1,5 stiklinės grietinės, 2 šaukštų miltų, 5 pomidorų šaukštelio rozmarino, 0,5 šaukštelio čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Apkepkite kartu su malta mėsa. Pagardinkite prieskoniais ir palikite ataušti. Sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinius, grietinę ir miltus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Supjaustykite pomidorus griežinėliais. Iškočiokite tešlą ir padenkite ja kepamuoju popieriumi išklotos didelės skardos (aukštesniais kraštais) dugną bei kraštus. Ant tešlos užpilkite maltos mėsos masę, sudėkite pjaustytus pievagrybius, užpilkite sūrio bei grietinės mišinį ir sudėkite pjaustytus pomidorus. Pagardinkite rozmarinu, čiobreliais, druska, juodaisiais ir pipirais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25–35 minutes.

Baklažanų ir mocarelos suktinukai

Reikės: 2 baklažanų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, stiklinės saulėje džiovintų pomidorų, 300 g mocarelos, saujos bazilikų, juodųjų pipirų.

Gaminimas: baklažanus supjaustykite išilgai į šešias riekeles. Abi puses apšlakstykite aliejumi ir 10 minučių kepkite ant grotelių arba keptuvėje. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir sutrinkite. Kiekvieną baklažano riekelę aptepkite saulėje džiovintų pomidorų tyre, uždėkite griežinėliais supjaustytą mocarelą ir smulkintus bazilikų lapelius. Susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais. Suvyniokite į foliją ir kepkite maždaug 220 ºC temperatūros orkaitėje 5 minutes. Pagardinkite juodaisiais pipirais.

Daržovių kotletai

Reikės: 5 bulvių, morkos, 200 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, svogūno, šaukšto sviesto, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas: smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, morką ir išvirkite. Suberkite šparagines pupeles ir virkite 15 minučių. Kol daržovės verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol paruduos. Nupilkite vandenį, virtas daržoves perdėkite į dubenį. Palaukite, kol pravės, ir sutrinkite. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir keptus svogūnus. Viską gerai išminkykite. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:738
Vakar apsilankė:7579
Šią savaitę apsilankė:16094
Šį mėnesį apsilankė:143495
Viso (nuo 2015-02-16):7507893
Šiuo metu naršo:
85
2018-02-21