Dienos receptas

Krabų lazdelių ir silkių užkandis

Reikės: 100 g silpnai sūdytų silkių filė, 100 g krabų lazdelių, pomidoro, svogūno, majonezo, krapų.

Gaminimas: silkes supjaustykite juostelėmis, krabų lazdeles – griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Visus produktus sumaišykite su majonezu, sudėkite į mažas salotines, kiekvieną porciją papuoškite krapų šakele ir pomidoro skiltele.

Tiršta kopūstienė su mėsos kukuliais

Reikės: 1 kg kopūsto, 200 g kiaulienos, 500 g bulvių, 0,5 l mėsos sultinio, 3 svogūnų, 100 g grietinės, 1 šaukšto pomidorų padažo, druskos, juodųjų pipirų, 2 šaukštų petražolių, 2 šaukštų raudonųjų paprikų.

Gaminimas: nuvalytą kopūsto gūžę supjaustykite į 4 dalis, išpjaukite šerdį, tada sukapokite. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Patroškinkite svogūnus. Berkite saldžiąją papriką, išmaišykite. Sudėkite kopūstus ir viską troškinkite. Supilkite sultinį, dėkite grietinės, pomidorų pastos. Išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais ir užvirkite. Pavirkite 25 minutes. Bulves supjaustykite kubeliais, berkite į sriubą ir virkite apie 20 minučių. Iškepkite mėsos kukulius ir dėkite juos į išvirusią sriubą. Gardinkite grietine, pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Pyragaičiai su varškės ir lašišos įdaru

Reikės: 400 g bemielės sluoksniuotos tešlos, 400 g liesos varškės, 150 g rūkytos lašišos, svogūno laiškų, juodųjų pipirų, druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių, kiaušinio.
Gaminimas: bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustykite stačiakampiais. Varškę ištrinkite šakute, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Varškę sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūno laiškais. Lašišą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant sluoksniuotos tešlos, ant lašišos gabalėlio uždėkite varškės mišinio. Perlenkite pusiau ir stipriai užspauskite, kad įdaras neištekėtų. Patepkite pyragėlio viršų išplaktu kiaušiniu ir 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje kepame apie 15 minučių.

Kiaulienos kepsniai

Reikės: 800 g sprandinės, 10 pievagrybių, 2 pomidorų, majonezo, 150 g sūrio, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.
Gaminimas: mėsą supjaustykite riekelėmis. Lengvai pamuškite, gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Apkepkite keptuvėje. Apkeptus kepsnius perdėkite į kepimo skardą. Ant kepsnių uždėkite supjaustytus pievagrybius ir po du griežinėlius pomidoro. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Viską kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Patiekite su virtais ryžiais.

Tiršta grybų ir sūrio sriuba

Reikės: 350 g pievagrybių, 5 bulvių, svogūno, 70 g sviesto, 200 g sūrio, druskos ir juodųjų pipirų, prieskoninių žolelių, vandens.

Gaminimas: supilkite į puodą vandenį, sudėkite nuskustas ir supjaustytas gabaliukais bulves, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Užkaiskite. Į keptuvę dėkite pusė sviesto ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės, tada sudėkite juos į užvirusį vandenį. Ištirpinkite likusį sviestą ir apkepkite nedideliais gabaliukais supjaustytus grybus, tada sudėkite juos į sriubą. Virkite apie 20 minučių. Baigiant virti sudėkite tarkuotą sūrį, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite.

Sočioji raugintų kopūstų sriuba

Reikės: 500 g kiaulienos faršo, 200 g raugintų kopūstų, 2 morkų, 4 bulvių, 100 g šparaginių pupelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, svogūno, 2 sultinio kubelių, prieskonių pagal skonį.
Gaminimas: į puodą sluoksniais dėkite raugintus kopūstus, pjaustytas morkas ir bulves, susmulkintą svogūną, šparagines pupeles, berkite prieskonius. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų, kai užvirs ant viršaus dėkite mėsos kukulius. Virkite kol suverda bulvės ir kopūstai. Įdėkite pomidorų padažo.

Traški vištiena su padažu

Reikės: 700 g vištos filė, džiūvėsių, 2 kiaušinių, trijų marinuotų agurkų, pomidorų padažo, majonezo, 3 česnako skiltelių, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas: supjaustykite vištos filė pailgais gabalėliais. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą dubenį berkite džiūvėsių. Vištos filė gabalėlius merkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsius. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Ant kepimo popieriaus išdėliokite kiaušiniuose ir džiūvėsiuose apvoliotus vištos filė gabalėlius. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Vištieną pagardinkite padažu, pagamintu sumaišius pora šaukštų majonezo, šiek tiek pomidorų padažo, smulkiai spjaustytus marinuotus agurkus ir smulkiai tarkuotą česnaką.

Vištienos ir daržovių sriuba

Reikės: 200 g vištos filė, brokolinio kopūsto ir žiedinio kopūsto pagal skonį, 2 morkų, šiek tiek petražolių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: vištos filė pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir virkite pasūdytame vandenyje. Į puodą kartu su vištos filė dėkite ir šiaudeliais bei griežinėliais supjaustytas morkas. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Likus virti 10 minučių, į puodą sudėkite supjaustytą brokolinį kopūstą ir žiedinį kopūstą. Berkite susmulkintas petražoles. Po dešimties minučių galite patiekti.

Sluoksniuota mišrainė

Reikės: 200 g virtų burokėlių, 200 g virtų morkų, 200 g virtų bulvių, 200 g mėgstamos silkės, 100 g svogūno, 200 g granato sėklų, majonezo, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: sutarkuokite išvirtas daržoves. Didelės lėkštės viduryje pastatykite stiklinę ir sluoksniuokite salotas. Pirmas sluoksnis: aplink stiklinę dėkite silkės gabaliukus, pusę tarkuotų burokėlių, kepintų svogūnų, pagardinkite prieskoniais, uždėkite majonezo. Antras sluoksnis: sudėkite silkės gabaliukus, sluoksnį bulvių, morkų, vėl pagardinkite prieskoniais ir padenkite majonezu. Taip sudėkite visus produktus – aplink stiklinę turėtų išeiti žiedas. Paskutinis sluoksnis: sudėkite burokėlius ir gausiai aptepkite majonezu, išimkite stiklinę ir ant viršaus išdėliokite granatų sėklas.

Kalėdinis namelis

Reikės: 150g rudojo cukraus, 100 g margarino, 100 g medaus, 2 kiaušinių, 450 g kvietinių miltų, šaukštelio sodos, meduolių prieskonių, kiaušinio baltymo, 250 g cukraus pudros, šiek tiek citrinos sulčių.

Gaminimas: į dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišykite. Dubenį dėkite ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišykite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo garų, supilkite sodą ir gerai išsukite (tešla suputos). Tada suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą (jeigu per skysta, pridėkite miltų), bet tešla neturi būti kieta. Atšaldyti nereikia, iškart kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kiškite namuko formeles ir tik iškilus ištraukite. Iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos sulčių pasidarykite glajų. Pasidaryta mase suklijuokite namelio sienas. Palaukite, kol glajus sustings. Tuomet galite dekoruoti namelio sienas.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:7860
Vakar apsilankė:6178
Šią savaitę apsilankė:7860
Šį mėnesį apsilankė:90025
Viso (nuo 2015-02-16):6994010
Šiuo metu naršo:
90
2017-12-11