Dienos receptas

Troškinti vištienos kukuliai

Reikės: 500 g vištienos faršo, 1 svogūno, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos, šiek tiek pipirų, 0,5 šaukštelio čiobrelių, 5 pomidorų, 2 saldžiųjų raudonųjų paprikų, česnako skiltelės, sviesto.

Gaminimas: svogūną nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite su vištienos faršu. Į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Gerai išminkykite ir formuokite nedidelius kukulius. Paprikoms išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambesniais gabaliukais ir sumaišykite su paprikomis ir išspaustu česnaku. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu. Įberkite pusę pomidorų mišinio ir paskleiskite plonu sluoksniu. Sudėkite vištienos kukulius, į tarpus supilstykite likusį pomidorų mišinį. Uždenkite dangčiu arba kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.

Žirnių sriuba

Reikės: 2 saujų žirnių, 3 bulvių, morkos, svogūno, 50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, 2 l vištienos sultinio, druskos pagal skonį.

Gaminimas: žirnius nuplaukite ir užpilkite karštu vandeniu. Nulupkite bulves ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Morką smulkiai sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti su smulkiai pjaustyta šonine ir morka. Kepkite tol, kol svogūnai gražiai paruduos, o šoninė paskrus. Bulves ir nusunktus žirnius suberkite į puodą ir užpilkite vištienos sultiniu. Supilkite keptus svogūnus, jei reikia įberkite druskos. Virkite ant nedidelės ugnies apie valandą. Prieš patiekdami pagardinkite grietine.

Pikantiškas užkandis

Reikės: 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 baklažanų, 4 pomidorų, druskos, 150 g mocarelos, saujos bazilikų lapelių.

Gaminimas: baklažanus supjaustykite plonomis riekelėmis, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite šiek tiek druskos. Ant grotelių kepkite 10–15 minučių, orkaitėje – 25 minutes (temperatūra – 200 ºC). Iškepę baklažanai turi būti minkšti. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, mocarelos sūrį – kubeliais. Ant kiekvienos baklažanų riekelės uždėkite pomidorų ir mocarelos sūrio, pakepinkite dar 5 minutes, kol išsilydys sūris. Papuoškite bazilikų lapeliais.

Trinta brokolių sriuba

Reikės: 500 g brokolių, svogūno, 2 bulvių, skiltelės česnako, morkos, litro vandens, mėgstamo sūrio, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: susmulkinkite svogūną ir česnaką. Apkepkite aliejuje. Nulupkite bulves ir morką. Nuplaukite ir susmulkinkite. Suberkite prie svogūnų ir troškinkite apie 5 minutes ant mažos ugnies. Daržoves perdėkite į puodą, taip pat sudėkite brokolius. Užpilkite vandeniu ir įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Virkite apie 20–30 minučių. Sutrinkite sriubą ir užberkite smulkinto sūrio, galite pagardinti grietine.

Manų kruopų pudingas

Reikės: 2 stiklinių pieno, 2 šaukštų cukraus, saujos razinų, 0,5 stiklinės manų kruopų, kiaušinio.

Gaminimas: į verdantį pieną suberkite cukrų ir manų kruopas. Virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Baltymą išplakite iki standžių putų. Puodą nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti. Įplakite trynį ir įmaišykite baltymą. Suberkite razinas ir supilkite į šaltu vandeniu praplautą dubenį ar keramikinę formą. Atšaldykite. Supjaustykite ir patiekite su klevų sirupu, šaltalankių uogiene ar apelsinų džemu.

Vištienos ir moliūgų troškinys

Reikės: 300 g vištos filė, 500 g moliūgo, 1 svogūno, 4 česnako skiltelių, 0,5 puodelio vištienos sultinio, 0,5 puodelio kokosų pieno, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, šiek tiek paprikų miltelių, imbiero miltelių ir čiobrelių.

Gaminimas: svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką išspauskite, moliūgą supjaustykite kubeliais, vištieną nedideliais gabaliukais. Vištieną pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutais ir paprikos milteliais, apkepkite svieste, kol paskrus. Suberkite į puodą. Svogūnus ir česnakus apkepkite svieste, kol svogūnai kiek suminkštės, ir sudėkite moliūgą. Pabarstykite imbiero milteliais ir apkepkite. Suberkite viską į puodą. Įberkite čiobrelių, įpilkite vištienos sultinio ir kokosų pieno. Troškinkite 30 minučių ant mažos ugnies uždengus dangtį.

 

Sveikas avižų pyragas

Reikės: 4 bananų, 2 puodelių avižinių dribsnių, 50 g juodojo šokolado, 0,5 šaukštelio cinamono, šiek tiek druskos.

Gaminimas: įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Bananus sutrinkite iki vientisos masės. Šokoladą sutarkuokite. Sumaišykite avižas, bananus, šokoladą, cinamoną ir druską. Gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į kepimo formą. Kepkite apie 15–20 minučių. Galite patiekti su šviežiomis uogomis, vaisiais ar jogurtu.

Obuolių pyragas su grietinės kremu

Sudėtis: Obuoliai 0,8-1 kg (rūgščių, tvirtų), kvietiniai miltai 1,5 stiklinės, grietinė 300 ml, sviestas 150 g (lydytas), soda 0,5 arb. š., kiaušiniai 1, cukrus 1 st.
Tešlai sumaišykite miltus, 100 ml grietinės, lydytą sviestą ir sodą. Tešla bus gana minkšta. Išklokite ja torto formą nuimamais kraštais, išteptą sviestu ir apibarstytą miltais. Suformuokite bortelį. Kol ruošite įdarą, laikykite pyrago pagrindą šaldytuve.

Varškės štrudelis su obuoliais

Štrudeliui reikės: pusės kilogramo varškės (9 procentų), pusės litro pieno, 250 gramų miltų, mažo indelio grietinės (30 procentų), 100 gramų sviesto, 6 kiaušinių ir 3 trynių, 200 gramų cukraus, Šiek tiek aliejaus, 2 šaukštų vanilinio cukraus (arba 2 šaukštelių esencijos), Obuolių, tarkuotos citrinos žievelės

Padažui reikės: 400 ml pieno, 3 šaukštų cukraus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto bulvių krakmolo, 1 šaukšto vanilinio cukraus.

Moliūgo keksiukai

Reikės: 1,5 puodelio miltų, 1,5 puodelio rudojo cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 2 šaukštelių cinamono, 2 kiaušinių, 2 puodelių moliūgo tyrės, 0,5 puodelio kokosų aliejaus, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimas: moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir sutrinkite į tyrę. Viename dubenyje sumaišykite birius produktus, kitame – kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišykite. Gautą tešlą išpilstykite į keksiukų formeles (nepilkite iki pat viršaus) ir kepkite 20 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3705
Vakar apsilankė:8480
Šią savaitę apsilankė:3705
Šį mėnesį apsilankė:264441
Viso (nuo 2015-02-16):8352092
Šiuo metu naršo:
123
2018-05-28
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!