Dienos receptas

Tarkuotų bulvių ir kruopų kukuliai

Reikės: 12 bulvių, 1 stiklinės miežinių kruopų, 100 g lašinukų, 1 svogūno, druskos.
Gaminimas: bulves sutarkuokite, nuspauskite, sudėkite išvirtą miežinę košę, įberkite druskos. Išminkykite ir formuokite kukulius. Juos dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 30 min. Tiekdami kukulius užpilkite kubeliais pjaustytais pakepintais lašiniais ir svogūnais.

Varškės apkepas su moliūgu

Reikės: 500 g varškės, 1 kg moliūgo, 3/4 stiklinės manų kruopų, 2 stiklinių pieno, 4 kiaušinių, 0,5 stiklinės cukraus, 3 šaukštų sviesto, 1,5 stiklinės grietinės, žiupsnelio kmynų, druskos.

Gaminimas: piene išvirkite manų kruopas. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite svieste 7 min. nuolat maišant. Atvėsinkite. Sudėkite manų košę, varškę, 3 kiaušinius, cukrų, druską, kmynus ir viską išmaišykite. Paruoštą masę supilkite į formą, paviršių išlyginkite ir patepkite likusiu kiaušiniu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros kepti 30 min. Patiekti su grietine.

Troškinti kotletai

Reikės: 500 g faršo, 0,5 stiklinės ryžių, 2 svogūnų, kiaušinio, 3 česnako skiltelių, 5 šaukštų pomidorų padažo, šaukšto miltų, 3 stiklinių vandens, 3 šauktų grietinės, druskos, juodųjų pipirų, saujos įvairių žalumynų.
Gaminimas: į dubenį dėkite virtus ryžius, mėsą, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite trintas česnako skilteles, smulkintus žalumynus ir išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kotletus ir juos apkepkite. Dubenyje užvirkite vandenį, supilkite grietinę ir pomidorų padažą, sudėkite apkeptą svogūną, berkite miltus ir išmaišykite. Tada sudėkite apkeptus kotletus ir viską troškinkite apie 10 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Befstrogenas

Reikės: 300 g jautienos, 1 didelio svogūno, 1 didelės morkos, 1 aitriosios paprikos, 100 g sviesto, 200 g grietinės, 250 g vandens su 1 kubeliu sultinio, pomidorų padažo, 3-4 šaukštų miltų, pipirų, aštrių prieskonių, garnyrui – bulvių košė ir marinuoti akurkai.

Gaminimas: nedideliais šiaudeliais supjaustykite jautieną ir dėkite į įkaitintą keptuvę, aliejaus nereikia. Truputį apkepinę jautieną, supilkite pjaustytus svogūnus, supjaustytą papriką, vėliau tarkuotas morkas, sviestą. Viskam apkepus, pilkite sultinį, grietinę, pomidorų padažą, prieskonius, kad viskas sutirštėtų, pripilkite miltų.
Visą apkeptą masę supilkite į stiklinį ar metalinį indą ir 30 min. toškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Tiršta daržovių sriuba su grybais

Reikės: 900 g bulvių, 250 g grybų, 2 morkų, 2 porų, 250 ml grietinėlės, 4 šaukštų miltų, 75 g sviesto, druskos, lauro lapų, 1,5 l vištienos sultinio, aitriųjų paprikų prieskonių, krapų, pipirų.

Gaminimas: pusę sviesto ištirpinkite keptuvėje ir jame apkepinkite supjaustytus porus bei sutarkuotas morkas. Apkeptas daržoves supilkite į verdantį sultinį. Įberkite džiovintų krapų, druskos, pipirų ir įmeskite lauro lapą. Taip pat sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite apie 20 min. Kai bulvės suminkštės, išimkite lauro lapą. Likusiame svieste patroškinkite supjaustytus grybus ir supilkite į sriubą. Atskirame inde iki vientisos masės išsukite grietinėlę ir miltus. Paruoštą mišinį supilkite į sriubą ir gerai išmaišykite. Pakaitinkite iki užvirimo.

Lašiša su grietinėle ir prieskoninėmis žolelėmis

Reikės: vidutinio dydžio lašišos, 180 g grietinėlės, džiovintų ar šviežių krapų, šaukšto džiovintų rozmarinų, šaukšto džiovintų bazilikų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 2 šaukštų citrinos sulčių, aliejaus.
Gaminimas: išdorotą žuvį nuplaukite ir supjaustykite gabalais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, krapais, rozmarinais ir bazilikais, apšlakstykite citrinos sultimis. Prieskonius įtrinkite.
Žuvies gabalus sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Dėkite į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 10 min. Tada supilkite ant viršaus grietinėlę ir toliau kepkite dar 20–30 min.

Spagečiai

Reikės: 400 g spagečių, 300 g faršo, 200 g pievagrybių, svogūno, 3 česnako skiltelių, 150 g mocarelos, 3 pomidorų, saujos alyvuogių, baziliko, mėgstamų prieskonių ir druskos.
Gaminimas: spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su smulkintomis česnako skiltelėmis ir svogūnu apkepkite faršą, pagardinkite prieskoniais. Tada į keptuvę sudėkite pjaustytus pievagrybius, pomidorus. Šiek tiek patroškinkite. Į kepimo indą sudėkite spagečius, apkeptos mėsos ir daržovių masę, ant viršaus berkite alyvuogių ir sudėkite pjaustytą sūrį. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais bazilikais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Blynai su kokosų pienu

Reikės: 200 ml kokosų pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 5 šaukštų miltų, žaliosios citrinos, aliejaus.
Gaminimas: suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, supilkite kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite sausus miltus bei druską. Leiskite tešlai kelias minutes pastovėti, kol sutirštės.
Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite juos aliejuje. Patiekite su mėgstamu sirupu ar vaisiais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Reikės: prancūziško batono, raudonojo svogūno, skardinės tuno, 2 paprikų, 2 pomidorų, 2 šaukštų grietinėlės sūrio, šaukšto majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir šakute pasmulkinkite, pridėkite pjaustytų pomidorų, paprikų, smulkinto svogūno. Gautą masę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su majonezu bei grietinėlės sūriu. Išskobto batono galus nupjaukite. Batoną įdarykite paruošta mase. Po 20 minučių galite patiekti supjaustytą griežinėliais.

Sūrio lazdelės

Reikės: 250 g fermentinio sūrio, 2 šaukštų džiūvėsėlių, 1 kiaušinio, 4 šaukštų aliejaus.

Gaminimas: sūrį supjaustykite juostelėmis. Išplakite kiaušinį. Kiaušinio plakinyje pamirkykite sūrio juosteles, tada pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje.

 

Reklama

Reklama

Ar pritariate, kad ateinančiais metais bus rekonstruota Aušros gatvė, kurioje bus nutiesti dviračių takai?

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2215
Vakar apsilankė:8279
Šią savaitę apsilankė:45508
Šį mėnesį apsilankė:127673
Viso (nuo 2015-02-16):7031658
Šiuo metu naršo:
55
2017-12-16