Dienos receptas

Avokado ir grūdėtosios varškės užtepėlė

Reikės
prinokusio avokado, 250 g grūdėtosios varškės, 3 česnako skiltelių, prancūziško batono, druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
nulupkite prinokusį avokadą, išimkite kaulą ir sutrinkite šakute. Į gautą avokado masę sukrėskite grūdėtąją varškę, spaudikliu išspauskite česnako skilteles, pagardinkite maltais baltaisiais pipirais ir druska. Gautą masę užtepkite ant skrudinto prancūziško batono riekelių.

Padažas su cukinijomis

Reikės
400 ml konservuotų ananasų, 500 g morkų, 500 g paprikos, 2 kg cukinijos, 200 g cukraus, šaukšto druskos, 200 g acto, 200 g aliejaus, 500 ml pomidorų padažo.

Gaminimas:
Nulupkite cukinijos žievelę, išimkite sėklas. Supjaustykite cukiniją. Mažais kubeliais susmulkinkite ananasus, morkas, paprikas. Sudėkite į puodą smulkintas daržoves, berkite cukrų ir druską, pilkite aliejų bei actą, sudėkite pomidorų padažą ir troškinkite 45–50 min. Sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Įdaryti cukinijų griežinėliai

Reikės
700 g jautienos faršo, pomidoro, paprikos, svogūno, 2 morkų, druskos ir prieskonių pagal skonį, cukinijos, 150 g fermentinio sūrio, 4 šaukštų majonezo, cukinijos.

Gaminimas:
Supjaustykite cukiniją griežinėliais. Iš kiekvieno cukinijos griežinėlio išpjaukite sėklas. Tuščiavidurius griežinėlius sudėkite į kepimo skardą. Jautienos faršą sumaišykite su susmulkintais ir svieste ar aliejuje pakepintais pomidorais, paprika, morkomis ir svogūnu. Berkite druskos ir kitų prieskonių. Cukinijos griežinėlių ertmę užpildykite faršu, aptepkite majonezu ir viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 160–180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą.

Cukinijų blynai

Reikės

kilogramo cukinijos, 3 kiaušinių, stiklinės kvietinių miltų, 300 g Daktariškos dešros, svogūno, 2 morkų, petražolės pagal skonį, druskos, maltų juodųjų pipirų ir aliejaus.

Gaminimas:
nulupkite cukiniją, rupiai sutarkuokite ir truputį nusunkite. Taip pat sutarkuokite morkas ir dešrą. Į cukinijos masę dėkite sutarkuotas morkas, dešrą, įmuškite kiaušinius, berkite miltus ir smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą petražolę. Masę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus (dideliame kiekyje aliejaus).

Tiršta moliūgo sriuba

Reikės
moliūgo, 4 bulvių, 2 morkų, svogūno, 2 sultinio kubelių, šiek tiek grietinėlės, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
smulkiai supjaustykite svogūnus, morkas sutarkuokite ir kelias minutes pakepinkite svieste. Moliūgą ir bulves nulupkite, supjaustykite, užpilkite daržovių sultiniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite kepintas morkas, svogūnus, dar kelias minutes pavirkite ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įpilkite grietinėlės ir truputį pakaitinkite.

Raudonikių užtepėlė

Reikės

1 kg raudonikių (ar kitų grybų), 3 svogūnų, 6 česnako skiltelių, šaukštelio acto, 50 ml alyvuogių aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

išdarytus raudonikius užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 15 minučių.
Nupilkite vandenį, puodą vėl statykite ant mažos kaitros, įpilkite truputį vandens, suberkite juoduosius pipirus ir druską, įpilkite šiek tiek acto (pagal skonį) ir troškinkite dar 15–20 min. Aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus. Ištroškintus raudonikius sumalkite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su kepintais svogūnais, įspauskite česnaką. Gautą masę tepkite ant duonos. Šaldytuve šią užtepėlę galite laikyti mėnesį, jeigu sudėjote į sterilizuotą stiklainį.

Makaronų ir cukinijos apkepas

Reikės

300 g makaronų, saldžiosios raudonosios paprikos, svogūno, cukinijos, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, 200 g grietinės, 2 šaukštų miltų, pusės stiklinės sultinio, 70 g kietojo sūrio.

Gaminimas:
išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje, kad nusivarvėtų. Supjaustykite svogūną bei cukiniją ir apkepkite. Atskirai apkepkite susmulkintą papriką. Į riebalais pateptą kepimo indą dėkite išvirtus makaronus, tada pakepintą cukiniją su svogūnu ir papriką. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Padažui grietinę sumaišykite su miltais, sultiniu ir tarkuotu kietuoju sūriu. Gautu padažu užpilkite apkepą. Kepkite apie 30 min. 180 C laipsnių orkaitėje.

Įdaryta karka

Reikės:
kiaulienos karkos, vištienos faršo, 1 morkos, 1 kiaušinio, grietinėlės, juodųjų pipirų, mairūno, raudonėlių, druskos.

Gaminimas:
iš karkos išimkite kaulą, mėsą įtrinkite prieskoniais ir valandą marinuokite. Į vištienos ar kitos mėsos faršą įmuškite kiaušinį, skaninkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su faršu. Morką sutarkuokite. Į karkos vidų dėkite morką, mėsos faršą. Karką suriškite siūlu ar dėkite į kepimo maišelį. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Naminė pica

Picos padui reikės
1,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, pusės šaukštelio druskos, 100 ml vandens, 4 šaukštų aliejaus.

Picai reikės
pomidorų padažo, majonezo, virtos ir rūkytos dešros, didelio svogūno, pievagrybių, sūrio, picos prieskonių.

Gaminimas:
tešlai skirtus produktus sumaišykite, gautą masę gerai išminkykite ir plonai iškočiojus padenkite ja skardą. Picos padą ištepkite pomidorų padažu, majonezu. Dėkite supjaustytą virtą ir rūkytą dešrą, susmulkintą svogūną, plonai supjaustytus pievagrybius, tarkuotą sūrį. Picą apibarstykite picos prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vaisių ir daržovių salotos su silkėmis

Reikės

3 silkų filė, 1–2 obuolių, 0,5 virto nulupto burokėlio, 1 virtos nuluptos morkos, 2 konservuotų persikų, pluoštelio svogūnų laiškų, 2 šaukštų majonezo, šaukštelio citrinų sulčių, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

obuolius nulupkite , išimkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir išmaišykite su citrinų sultimis. Silkių filė, morkas, burokėlį ir konservuotus persikus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus. Ant lėkštės padėkite bokšteliui formuoti skirtą kulinarinę formą. Į jos dugną įdėkite tarkuotų obuolių, užkrėskite majonezo. Tada – sluoksnį silkių kubelių, ant jų – morkų. Užberkite pipirų ir vėl majonezo. Tada – burokėlių, silkių, majonezo. Ant viršaus persikų ir svogūnų laiškus. Nuimkite formeles.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:1123
Vakar apsilankė:6555
Šią savaitę apsilankė:48709
Šį mėnesį apsilankė:189829
Viso (nuo 2015-02-16):6365015
Šiuo metu naršo:
80
2017-09-24