Dienos receptas

Spagečiai

Reikės: 400 g spagečių, 300 g faršo, 200 g pievagrybių, svogūno, 3 česnako skiltelių, 150 g mocarelos, 3 pomidorų, saujos alyvuogių, baziliko, mėgstamų prieskonių ir druskos.
Gaminimas: spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su smulkintomis česnako skiltelėmis ir svogūnu apkepkite faršą, pagardinkite prieskoniais. Tada į keptuvę sudėkite pjaustytus pievagrybius, pomidorus. Šiek tiek patroškinkite. Į kepimo indą sudėkite spagečius, apkeptos mėsos ir daržovių masę, ant viršaus berkite alyvuogių ir sudėkite pjaustytą sūrį. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais bazilikais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Blynai su kokosų pienu

Reikės: 200 ml kokosų pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų vanilinio cukraus, šiek tiek druskos, 5 šaukštų miltų, žaliosios citrinos, aliejaus.
Gaminimas: suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, supilkite kokosų pieną, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite sausus miltus bei druską. Leiskite tešlai kelias minutes pastovėti, kol sutirštės.
Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite juos aliejuje. Patiekite su mėgstamu sirupu ar vaisiais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Reikės: prancūziško batono, raudonojo svogūno, skardinės tuno, 2 paprikų, 2 pomidorų, 2 šaukštų grietinėlės sūrio, šaukšto majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir šakute pasmulkinkite, pridėkite pjaustytų pomidorų, paprikų, smulkinto svogūno. Gautą masę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite su majonezu bei grietinėlės sūriu. Išskobto batono galus nupjaukite. Batoną įdarykite paruošta mase. Po 20 minučių galite patiekti supjaustytą griežinėliais.

Sūrio lazdelės

Reikės: 250 g fermentinio sūrio, 2 šaukštų džiūvėsėlių, 1 kiaušinio, 4 šaukštų aliejaus.

Gaminimas: sūrį supjaustykite juostelėmis. Išplakite kiaušinį. Kiaušinio plakinyje pamirkykite sūrio juosteles, tada pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje.

 

Vištienos kotletai su sūrio įdaru

Reikės: 800 g vištienos faršo, 2 kiaušinių, 200 g fermentinio sūrio, juodųjų pipirų, druskos, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų džiūvėsių.
Gaminimas: į vištienos faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, dėkite smulkintą česnako skiltelę ir išminkykite. Fermentinį sūrį supjaustykite kubeliais. Imkite po porą šaukštų vištienos faršo, suplokite, uždėkite kelis gabalėlius sūrio ir užspauskite, kad sūris liktų viduryje. Kiekvieną vištienos kotletuką pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Varškės apkepas su uogomis

Reikės: 400 g varškės, 1,5 šaukšto sviesto, 2 šaukštų manų kruopų, kiaušinio, 300 g šaldytų vyšnių ar kitų mėgstamų uogų, 2 šaukštų rudojo cukraus.

Gaminimas: ištrinkite varškę šakute, įdėkite šaukštą sviesto, įmuškite kiaušinį, berkite manų kruopas ir cukrų. Išplakite plaktuvu iki vientisos masės ir padalykite į dvi dalis. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu ir sudėkite pusę varškės masės. Trečdalį uogų atidėkite papuošti, o likusias sudėkite į varškę. Ant viršaus sudėkite likusią varškę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pabarstykite apkepą ruduoju cukrumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 30–35 min. Iškepusį apkepą papuoškite likusiomis uogomis, taip pat galima apšlakstyti mėgstamu sirupu.

Morkų blynai su kokosu

Reikės: 4 didelių morkų, 2 kiaušinių, druskos, 4-5 šaukštų cukraus, 1/3 stiklinės aliejaus, 1,5 stiklinės kefyro, 0,5 šaukštelio sodos, 4 šaukštų kokoso drožlių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, cinamono, 1,5 stiklinės miltų.

Gaminimas: morkas sutarkuokite smulkiausia turima tarka. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kad jis bent truputį aptirptų. Sodą nugesinkite kefyre ir pilkite į kiaušinių plakinį. Taip pat supilkite aliejų ir morkas. Išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Pilkite morkų masę ir gerai išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų.
Kepkite sausoje keptuvėje.

Krabų lazdelių ir silkių užkandis

Reikės: 100 g silpnai sūdytų silkių filė, 100 g krabų lazdelių, pomidoro, svogūno, majonezo, krapų.

Gaminimas: silkes supjaustykite juostelėmis, krabų lazdeles – griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Visus produktus sumaišykite su majonezu, sudėkite į mažas salotines, kiekvieną porciją papuoškite krapų šakele ir pomidoro skiltele.

Tiršta kopūstienė su mėsos kukuliais

Reikės: 1 kg kopūsto, 200 g kiaulienos, 500 g bulvių, 0,5 l mėsos sultinio, 3 svogūnų, 100 g grietinės, 1 šaukšto pomidorų padažo, druskos, juodųjų pipirų, 2 šaukštų petražolių, 2 šaukštų raudonųjų paprikų.

Gaminimas: nuvalytą kopūsto gūžę supjaustykite į 4 dalis, išpjaukite šerdį, tada sukapokite. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Patroškinkite svogūnus. Berkite saldžiąją papriką, išmaišykite. Sudėkite kopūstus ir viską troškinkite. Supilkite sultinį, dėkite grietinės, pomidorų pastos. Išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais ir užvirkite. Pavirkite 25 minutes. Bulves supjaustykite kubeliais, berkite į sriubą ir virkite apie 20 minučių. Iškepkite mėsos kukulius ir dėkite juos į išvirusią sriubą. Gardinkite grietine, pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Pyragaičiai su varškės ir lašišos įdaru

Reikės: 400 g bemielės sluoksniuotos tešlos, 400 g liesos varškės, 150 g rūkytos lašišos, svogūno laiškų, juodųjų pipirų, druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių, kiaušinio.
Gaminimas: bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustykite stačiakampiais. Varškę ištrinkite šakute, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Varškę sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūno laiškais. Lašišą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant sluoksniuotos tešlos, ant lašišos gabalėlio uždėkite varškės mišinio. Perlenkite pusiau ir stipriai užspauskite, kad įdaras neištekėtų. Patepkite pyragėlio viršų išplaktu kiaušiniu ir 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje kepame apie 15 minučių.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:3921
Vakar apsilankė:11864
Šią savaitę apsilankė:24859
Šį mėnesį apsilankė:173416
Viso (nuo 2015-02-16):6837913
Šiuo metu naršo:
166
2017-11-22