Dienos receptas

Naminė pica

Picos padui reikės
1,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, pusės šaukštelio druskos, 100 ml vandens, 4 šaukštų aliejaus.

Picai reikės
pomidorų padažo, majonezo, virtos ir rūkytos dešros, didelio svogūno, pievagrybių, sūrio, picos prieskonių.

Gaminimas:
tešlai skirtus produktus sumaišykite, gautą masę gerai išminkykite ir plonai iškočiojus padenkite ja skardą. Picos padą ištepkite pomidorų padažu, majonezu. Dėkite supjaustytą virtą ir rūkytą dešrą, susmulkintą svogūną, plonai supjaustytus pievagrybius, tarkuotą sūrį. Picą apibarstykite picos prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vaisių ir daržovių salotos su silkėmis

Reikės

3 silkų filė, 1–2 obuolių, 0,5 virto nulupto burokėlio, 1 virtos nuluptos morkos, 2 konservuotų persikų, pluoštelio svogūnų laiškų, 2 šaukštų majonezo, šaukštelio citrinų sulčių, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

obuolius nulupkite , išimkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir išmaišykite su citrinų sultimis. Silkių filė, morkas, burokėlį ir konservuotus persikus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus. Ant lėkštės padėkite bokšteliui formuoti skirtą kulinarinę formą. Į jos dugną įdėkite tarkuotų obuolių, užkrėskite majonezo. Tada – sluoksnį silkių kubelių, ant jų – morkų. Užberkite pipirų ir vėl majonezo. Tada – burokėlių, silkių, majonezo. Ant viršaus persikų ir svogūnų laiškus. Nuimkite formeles.

Kamilos skrybėlaitės

Reikės
arbatinių talerių, kukurūzų dribsnių, skardinės kondensuoto pieno, įvairių priedų (saulėgrąžų, džiovintų vaisių, cukrinukų).

Gaminimas:
sumaišykite kukurūzų dribsnius, kondensuotą pieną ir priedus. Dėkite masę po šaukštelį ant talerio. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 5 min. 180 oC temperatūroje.

Įdaryti makaronai

Reikės
400 g faršo, 1 kiaušinio, 300 g sūrio, 2 didelių morkų, svogūno, pomidorų padažo, majonezo, prieskonių, pieno, pakelio makaronų vamzdelių.

Gaminimas:
susmulkintą svogūną ir prieskonius dėkite į faršą, įmuškite kiaušinį. Į makaronų vamzdelius kimškite paruoštą faršą. Tarkuotomis morkomis padenkite skardos dugną. Ant jų dėkite kimštus makaronus ir vėl sluoksnį tarkuotų morkų. Berkite prieskonius, padenkite plonu majonezo sluoksniu. Pieną sumaišykite su trimis šaukštais pomidorų padažo ir pilkite ant makaronų, kad viską apsemtų. Praėjus pusvalandžiui, kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje užtarkuokite sūrio.

Reklama

 

Reklama

Reklama

DPC_250x250

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:9743
Vakar apsilankė:19805
Šią savaitę apsilankė:46885
Šį mėnesį apsilankė:214899
Viso (nuo 2015-02-16):5546958
Šiuo metu naršo:
97
2017-06-22