Tortilijos su faršu

Reikės: 6 didelių arba 8 mažesnių tortilijų paplotėlių, 500 g kiaulienos ar jautienos faršo, 250 g pievagrybių, 1 indelio konservuotų pupelių, 1 morkos, 1 didelio svogūno, 0,5 raudonos paprikos, 0,5 geltonos paprikos, 3-4 skiltelių česnako, 2-3 valg. š. pomidorų padažo, druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų čili pipirų, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
Morką supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti stambia trintuve. Pievagrybius supjaustyti juostelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinti faršą. Pabarstyti druska, pipirais. Suberti susmulkintą česnaką ir pakepinti 1-2 min. Sudėti svogūnus, morkos, paprikas, pievagrybius ir pakepinti dar kelias minutes. Sudėti pomidorų padažą, suberti konservuotos pupelės, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti pora minučių. Pagardinti maltais čili pipirais, susmulkintais svogūnų laiškais.
Tortilijų paplotėlius įvynioti į foliją ir kelias minutes pašildyti įkaitintoje orkaitėje (galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet tik keletą sekundžių, svarbu tortilijų paplotėlių neperkaitinti). Ant kiekvieno pašildyto tortilijos paplotėlio dėti paruošto įdaro ir suvynioti.
Tortilijas su faršu sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Skanaus.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas