Varškės kukuliai su vištiena

Varškės kukulių tešlai reikės: 400 g 9 proc. riebumo varškės, 2 kiaušinių, 3 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo (kupini), 3 valgomieji šaukštai miltų (kupini), druskos.

Papildomai reikės: miltų – apvolioti, krakmolo, vandens ir druskos virimui.

Įdarui reikės: 300 g virtos vištienos filė, 2 morkos, 2 skiltelės česnako, druskos pagal skonį, 30 g sviesto, 50 ml. grietinėlės.

Padažui reikės: 2 valgomųjų šaukštų grietinės, 50 g sviesto, 40 ml. grietinėlės, druskos, žiupsnelis džiovintų bazilikų.

Gaminimas:

Pirmiausia ruošiame įdarą:

Virtą vištienos krūtinėlę sumalame arba labai smulkiai supjaustome. Keptuvėje išlydome sviestą dedame nuskustas, nuplautas, sutarkuotas morkas. Pakepiname apie 2-5 min. dedame luptas smulkintas česnako skilteles. Suberiame maltą vištieną, jei reikia pabarstome druska, pilame grietinėlės ir ant vidutinio kaitrumo ugnies patroškiname apie 5-8 min. Dedame į lėkštę ir paliekame atvėsti.

Ruošiame tešlą kukuliams:
Varškę ištriname, mušame kiaušinius, beriame miltus, krakmolą, jei reikia pasūdome druska. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų, kad būtų lengviau formuoti kukulius, rankas reikėtų sudrėkinti. (Jei dėsite papildomai miltų ar krakmolo kukuliukų skonis nebus toks geras).

Formuojame kukulius:
Imame tešlos gabalėlį, iš jo formuojame paplotėlį į jo vidurį dedame po kupiną arbatinį šaukštelį įdaro ir formuojame kukulius. Prieš dedant į puodą, papildomai juos galima apvolioti miltuose.
Į didelį puodą įpilame vandens, dedame valgomąjį šaukštą krakmolo ir įberiame druskos. Kukulius sudedame į verdantį vandenį, jiems iškilus į paviršių verdame apie 8 minutes. Priklauso nuo kukulių dydžio.

Kol kukuliai verda ruošiame padažą:
Keptuvėje arba nedideliame puode išlydome sviestą, dedame šaukštą grietinės, pilame grietinėlę. Gerai išmaišome pabarstome druska, bazilikais, galima ir mėgiamais prieskoniais.
Kukuliukams išvirus juos atsargiai išgriebiame. Dedame į lėkštes ir užpilame paruoštu padažu. Skanaus!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas