Svogūnų sriuba

Reikės: 750 g svogūnų, 50 g sviesto, 2 skiltelių česnako, 1/3 stiklinės miltų, 2 litrų jautienos sultinio, 250 ml balto vyno, 2 lauro lapų, 2 šakelių šviežio čiobrelio, 12 riekelių antros-trečios dienos baguette, 100 g tarkuoto parmezano.

Gaminimas
Didesniam puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepinti ant nedidelės ugnies apie 25 minutes, karts nuo karto maišant kol svogūnai taps rusvi ir pradės karamelizuotis.
Sudėkite smulkintą česnaką bei suberkite miltus, kepinkite maišant apie 2 minutes. Po to nuolat maišant iš lėto supilti sultinį bei vyną, kai užvirs sudėkite lauro lapus, čiobrelį, uždenkite ir virkite apie 25 minutes.
Iš sriubos išimkite lauro lapus bei čiobrelį, paragaukite ar netrūksta druskos bei pipirų.
Ant kepsninės ar grill keptuvės iš vienos pusės pakepinkite riekeles baguette, apverskite, pabarstykite smulkintu sūriu ir kepkite, kol kita pusė gražiai parus, o sūris išsilydys.
Į nedidelius dubenėlius pripilkite sriubos, įdėkite po dvi riekeles baguette ir patiekite. Galima pabarstyti šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas