Varškės štrudelis su obuoliais

Štrudeliui reikės: pusės kilogramo varškės (9 procentų), pusės litro pieno, 250 gramų miltų, mažo indelio grietinės (30 procentų), 100 gramų sviesto, 6 kiaušinių ir 3 trynių, 200 gramų cukraus, Šiek tiek aliejaus, 2 šaukštų vanilinio cukraus (arba 2 šaukštelių esencijos), Obuolių, tarkuotos citrinos žievelės

Padažui reikės: 400 ml pieno, 3 šaukštų cukraus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto bulvių krakmolo, 1 šaukšto vanilinio cukraus.

 

Prieš gaminant štrudelį nulupkite ir smulkiais gabaliukais supjaustykite obuolius. Tuomet pradėkite gaminti tešlą: į 200 gramų miltų įmaišykite kiaušinį, šiek tiek aliejaus, maždaug 6 šaukštus paprasto vandens bei žiupsnelį druskos. Tešla turėtų nelipti prie rankų, taigi gali būti, kad teks pridėti šiek tiek daugiau miltų. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite keliolikai minučių kambario temperatūroje.

Inde gerai išmaišykite sviestą, į kurį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Gerai išsukus, sudėkite varškę, 5 kiaušinių trynius, grietinę ir šiek tiek miltų (maždaug 50 gramų). Jei namuose turite elektrinį plakiklį – galite juo pasinaudoti. Jei ne, tuomet įdarą teks maišyti mediniu šaukštu. Likusius 5 kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir neskubėdami sumaišykite su varškės mase. Suberkite ir pjaustytus obuolius.
Stalą, ant kurio gaminate, pabarstykite miltais ir atsargiai (kuo ploniau) iškočiokite tešlą, kad gautųsi stačiakampis. Du trečdalius tešlos padenkite pasigamintu varškės įdaru ir atsargiai susukite vyniotinį. Kuo plonesnė bus tešla, tuo didesnė tikimybė, kad ji gali suplyšti, tačiau nuo tešlos plonumo labai priklauso štrudelio skonis. Vyniotinio kraštelį patepkite kiaušinio tryniu, kad jis tvirčiau suliptų. Paruoštą patiekalą dėkite į įkaitintą iki 210 laipsnių orkaitę (sujungimas turėtų būti apačioje, kad neišsiardytų). Prieš tai formą, kurioje kepsite, patepkite sviestu, kad štrudelis nepridegtų. Kepimo formą stenkitės rinktis tokio dydžio, kad štrudelis padengtų visą jos dugną.

Štrudelį orkaitėje kepkite maždaug 15 minučių, tuomet ištraukite ir apipilkite pieno ir 3 kiaušinių trynių plakiniu. Viską dėkite atgal į orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių, kol jis gražiai paruduos.

Liko pasigaminti vanilinį padažą: 400 ml pieno, 3 šaukštus cukraus, 1 kiaušinį, 1 šaukštą bulvių krakmolo ir 1 šaukštą vanilinio cukraus gerai išmaišykite, supilkite į puodą ir nuolatos maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies (nepamirškite nuolatos maišyti, kad nesusidarytų gumulėliai). Kai masė bus pakankamai tiršta, padažą supilkite į indelį ir atvėsinkite. Juo gausiai apipilkite karštą ką tik iškepusį štrudelį.

Prie šio skanėsto labai tinka ir ledai.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas