Uteniškiams policijos veteranams – garbingas apdovanojimas

Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena Policijos departamente paminėta unikaliai – į šventę buvo pakviestas visas būrys policijos veteranų, kurie, praėjus daugiau nei ketvirčiui amžiaus, apdovanoti už dalyvavimą reikšminguose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo įvykiuose. Tarp apdovanotųjų – ir bemaž dešimt uteniškių.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas sveikindamas šventės proga džiaugėsi tarp svečių matydamas visą būrį policijos veteranų, atkreipė dėmesį, kad Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną kiekvienas iš mūsų turėtume jaustis esantys kartu su valstybe, ypač pareigūnai, be kurių nė viena valstybė neegzistuoja, ir linkėjo visiems ištvermės, ramybės ir stiprybės palaikant vieniems kitus ir valstybę.

Lietuvos policijos veteranų asociacijos (LPVA) valdybos pirmininkas Vytautas Navickas džiaugėsi, kad atsargos pareigūnai vieną iš svarbiausių valstybės švenčių mini kartu su dirbančiais pareigūnais. „Pirmąkart istorijoje susirinko tiek veteranų, dalyvavusių anuose reikšminguose Lietuvai įvykiuose prieš daugiau nei ketvirtį amžiaus. Šaunu, kad jie iškilmingai apdovanojami. Šiuo atveju prisimenu du posakius. Ilgamečio pareigūno Liutauro Vasiliausko mėgstamą: „Kuo toliau karas, tuo daugiau didvyrių” ir kitą: „Kiekvienas medalis ras savo didvyrį”. Džiaugiuosi, kad pagaliau dalis apdovanojimų rado savo didvyrius”, – sakė jis.
Vienas iš garbių svečių, buvęs ano meto vidaus reikalų ministras Marijonas Misiukonis, atkreipė dėmesį, kad kiekvienai pareigūnų kartai teko išbandymų, sėkmių bei nesėkmių.
„Kaip ano sausio mėnesio įvykiai susiję su Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena? Ryšį įžvelgti nesunku – jei nebūtų buvę Sausio 13-osios, vargu ar šiandien švęstume Valstybės dieną”, – įsitikinęs M. Misiukonis.
Šventėje dalyvavęs pirmasis atkurtos Lietuvos policijos generalinis komisaras Petras Liubertas džiaugėsi, kad pagaliau apdovanojami veteranai, atlikę pareigą tėvynei 1991-aisiais. „Vidaus reikalų ministerija atliko istorinį vaidmenį įtvirtinant Lietuvos valstybingumą, tik gaila, kad tai reikia įrodinėti. Dar yra keli šimtai kolegų, dalyvavusių ano meto įvykiuose, kurie iki šiol negavę jokio apdovanojimo”, – akcentavo P. Liubertas. Jis dėkojo LPVA už pastangas išsaugoti ir priminti dar neseną mūsų istoriją: „Be jūsų niekas neprimins mūsų”.
Už atliktas tarnybines pareigas dalyvaujant reikšminguose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo įvykiuose 1991 m. sausį–rugsėjį policijos pasižymėjimo ženklais buvo apdovanoti ir LPVA Utenos filialo valdybos pirmininkas Bronius Kunigėlis bei nariai Laimutis Ratkevičius, Jonas Riauba, Vaidas Ruzgus, Kastytis Bražėnas, Rimantas Kulionis, Kęstutis Smalakis ir Viktoras Žemčiugovas.
Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą apdovanotas visas būrys policijos pareigūnų.

Policijos departamento inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas