Utenos policijos pareigūnams pristatytas prabangus automobilis

Birželio 8 dieną Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kieme pareigūnams bei žiniasklaidai buvo pristatytas nežymėtas automobilis „Audi A6 Quattro” bei motociklas, kuriuose yra sumontuota naujausia greičio matavimo ir numerių skenavimo įranga.

Iš Vilniaus atvykę pareigūnai pasakojo, kad nuo šio automobilio nepaspruks ir neišsisuks nė vienas priekyje ar gale jo važiuojantis pažeidėjas, mat net iki 300 km/h greitį galinčiame išvystyti automobilyje sumontuota naujausia greičio matavimo įranga. Automobilį vairuojantiems pareigūnams, užfiksavusiems greičio viršijimo atvejį, net nereikia stabdyti pažeidėjo, nes sistema duomenis apie pažeidėjo automobilį iš karto perduoda į centrinę būstinę, kur paaiškėja, kieno vardu registruotas automobilis. „Taigi už linksmą pasivažinėjimą tenka atplėšti laišką su nelinksma naujiena apie baudą”, – pasakojo nauju automobiliu po Uteną žurnalistus pavėžinęs ir transporto priemonės galimybes demonstravęs policijos pareigūnas. 10 min. trukusios kelionės metu buvo užfiksuoti du greitį viršiję pažeidėjai. Policijos pareigūnas, atvairavęs automobilį į Uteną atskleidė, kad kol atvažiavo iš Vilniaus, smarkuolių, viršijusių greitį 20–30 km/h pasitaikė 15.
Numerio skenavimo įranga suteikia galimybę sužinoti, ar transporto priemonės draustos civilinės atsakomybės draudimu, turi galiojantį techninės apžiūros pažymėjimą, ar nėra paieškomas.
Apžiūrėti naujų transporto priemonių susirinko ne tik policijos pareigūnai, žurnalistai, bet ir atskubėjo rajono savivaldybės mero patarėjas Henrikas Zabiela bei administracijos direktorius Jonas Slapšinskas. Valdininkai domėjosi techninėmis transporto priemonių galimybėmis, darėsi nuotraukas atsiminimui.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas