Startavo bendrasis priėmimas į aukštąsias ir profesines mokyklas

Birželio 1 d. prasideda bendrasis priėmimas į šalies universitetus ir kolegijas, pirmąkart naudojantis bendrojo priėmimo sistema bus galima registruotis ir į profesines mokyklas. Šiemet bendrajame priėmime dalyvauja 19 universitetų, 21 kolegija ir daugiau kaip 70 profesinio mokymo įstaigų.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje prašymai į aukštąsias mokyklas bus priimami iki liepos 19-os, kvietimai studijuoti bus skelbiami liepos 24-ą elektroniniu paštu ir sistemos paskyrose.
Prašymus būtina pateikti per pirmąsias dvi birželio mėnesio savaites. Priėmimas vyks dviem etapais: pirmojo etapo metu stojantysis į prašymą gali įtraukti iki devynių pageidavimų, juos galės keisti, tuo metu antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą.
Kaip ir kasmet, stojantiesiems skiriami papildomi balai už 11-oje arba 12-oje klasėje laimėtas I, II, III vietas tarptautinėse ir Lietuvos mokinių olimpiadose bei konkursuose. Nuo šių metų papildomą pusę balo galės gauti ir baigusieji bazinius karinius mokymus ar privalomąją karo tarnybą.
Pagrindinis priėmimas į profesines mokyklas truks nuo birželio 1-os iki rugpjūčio 18-os – per šį laikotarpį stojantieji turės išlaikyti profesinių mokyklų numatytus atitikimo tam tikrai programai testus. Likus laisvų vietų, bus skelbiamas papildomas prašymų priėmimas, kuris truks nuo rugpjūčio 31 dienos iki rugsėjo 6 dienos.
Stojantieji pagrindinio priėmimo metu galės pateikti iki penkių pageidavimų, o papildomo – iki trijų. Kitaip, nei stojant į aukštąsias mokyklas, čia pageidavimų eiliškumas nėra svarbus. Kiekvienas stojančiojo pageidavimas bus įvertintas ir stojančiajam pranešta, ar jis atitinka numatytus programos reikalavimus.
Pagrindiniame priėmime dalyvavusiųjų ir kvietimą gavusiųjų sutarčių pasirašymas vyks rugpjūčio 25–30, papildomame etape – rugsėjo 12–15 dienomis profesinio mokymo įstaigose.
Bendrojo priėmimo sistema aukštosiose mokyklose veikia nuo 2010 metų.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas