„Didžioji pavasarinė mugė“ Utenoje atgaivins tradicijas ir pasės gerą nuotaiką

Pavasarį per Lietuvą vilnijanti mugių banga neapleis ir Utenos, kur balandžio 29 dieną Utenio aikštė atgis ne pirmus metus iš eilės organizuojamu ir visų laukiamu renginiu ,,Didžioji pavasario mugė”. Tai – tradicinė mugė, suburianti ūkininkus, liaudies meistrus, sodininkus, daržininkus, tautodailininkus ir tiesiog visus norinčius nudžiuginti lankytoją jam parduodant savo išaugintą ar pagamintą produkciją. Šiemet mugės dalyvių skaičius rekordinis – daugiau nei 150 dalyvių.

Ypatingas dėmesys tradiciniams gaminiams

Tokiame dideliame renginyje netrūks nieko: nuo maisto iki augalų įvairovės. Nuo 10 iki 16 val. miesto centre Utenos gyventojus ir miesto svečius džiuginsiantis renginys yra išskirtinis, nes jo metu pagarba atiduodama viskam, kas pulsuoja tradicijomis. Čia prekiaujama ne tik kaimiškais maisto produktais, inventoriumi daržui ar sodui, sodinukais, daigais, dekoratyviais augalais, bet ir tautodailininkų dirbiniais ir kt. Renginio unikalumas, jog viskas pagaminta ne masinės gamybos amatininkų, naudojantis rankų darbu arba kitomis senosiomis arba jas atitinkančiomis naujomis technologijomis, išsaugant unikalias kokybines gaminių savybes ir sudėtį. Čia bus prekiaujama gardžiu lietuvišku maistu, rankų darbo kepiniais, sūriais, rūkytais mėsos produktais, lauks natūralūs produktai, medžio ir lino gaminiai, bus gausu tautodailininkų ir amatininkų gaminių. Kas gi gali dažnai pasidžiaugti ir palepinti save tautinio paveldo duona ar namine gira?
Pamiršti nebus ir mažieji mugės lankytojai. Jų lauks ne tik pramogos ir skanėstai gryname ore, mugės dalyviai siūlys originalius rankų darbo žaislus ir kokybiškus, natūralių audinių drabužėlius.

Pasiruošimas daržo ir ūkio sezonui

Pavasaris – tai metas, kuomet atradę laisvo laiko žmonės suskuba budinti gamtos ir savo daržuose, soduose, gėlynuose. Šiemet į Uteną atvyks sodininkai, daržininkai ir Lietuvos medelynų atstovai iš Kauno, Babtų, Kėdainių, Molėtų, Panevėžio, Pasvalio, Joniškio, Vilniaus ir t. t., bus įvairiausių vaismedžių, vaiskrūmių, uogakrūmių, dekoratyvinių augalų, svogūninių gėlių, Kalifornijos sliekų, biohumuso ir t. t. Savo rankomis šias prekes užauginantys ūkininkai tikrai bus palankūs konsultacijų Jūsų sodui ar daržui klausimais.
Daiktai ar produktai, kurie kasdienybėje lydėjo mūsų protėvius ar senelius, šiandien nėra prienami kiekvienam, todėl susitikime kartu pasidžiaugti, jog vis dar yra juos puoselėjančių gamintojų. Tradicijas kuriame ir išsaugome kartu, tad susitikime balandžio 29 dieną 10-16 valandomis Utenio aikštėje, Utenoje. Platesnę informaciją ir registraciją rasite apsilankę Festivus.lt.

Organizatorių inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas