Miškasodis 2017: Vyžuonų girininkijoje bus sodinami medeliai

Balandžio 8 dieną, šeštadienį, miškui neabejingi šalies gyventojai, kolektyvai, organizacijos, įmonės kviečiami į visuotinę miško sodinimo talką – Nacionalinį miškasodį. Šitaip prasmingai pažymėti pavasario pradžią bus galima visose miškų urėdijose, taip pat ir Utenos rajone.

Miškininkų teigimu, pavasarinis miškasodis yra skola miškui, vienas didžiausių ir prasmingiausių miškininkų darbų. Tikimasi, kad vis bandanti sugrįžti žiema iki šventės visiškai atsitrauks ir į gamtos ritmą bus pataikyta. O svarbiausia – kad visi gausaus talkininkų būrio pasodinti medeliai prigytų.
Nacionalinė miško sodinimo šventė pernai Utenos rajone vyko Vyžuonų girininkijoje. Į ją susirinko per 100 uteniškių.
Lietuvos rekordus registruojanti agentūra „Factum” pernai oficialiai patvirtino, kad per pirmąjį Nacionalinį miškasodį praėjusių metų balandį buvo pasodintas iki tol didžiausias miškų plotas – 80,53 hektaro. Per visuotinę talką pernai 42 šalies miškų urėdijose pasodinta beveik pusė milijono medelių.
Šiemet rekordų nebus siekiama, tačiau miškininkai pasirūpins, kad ši talka kiekvienam būtų atgaiva, kad šventė paliktų talkininkams pačių geriausių įspūdžių apie mišką ir miškininkus.
Į Nacionalinį miškasodį galima registruotis kiekvienoje miškų urėdijoje. VĮ Utenos miškų urėdija kviečia visus balandžio 8 dieną į Nacionalinę miško sodinimo šventę Vyžuonų girininkijoje. Miškasodžio metu bus atkurta 2,3 ha ploto 2016 metų kirtavietė eglės, beržo ir juodalksnio sodinukais.
Uteniškiai kviečiami balandžio 8 d. 9.30 val. prie VĮ Utenos miškų urėdijos (Molėtų g. 51, Utena). Vykstama savo transportu. Būtina išankstinė registracija tel. 8 686 92642 iki balandžio 6 dienos.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas