Kovos su prekyba žmonėmis koordinavimui stiprinti – aiškus teisinis reguliavimas

Vidaus reikalų ministro įsakymu paskirtas Lietuvos Respublikos nacionalinis pranešėjas kovos su prekyba žmonėmis klausimais. Taip pat patvirtinta Statistinių duomenų ir kitos informacijos apie prekybos žmonėmis situaciją, kovos su ja priemones bei veiksmus rinkimo ir skelbimo tvarka.

Priėmus šį teisės aktą buvo baigtos įgyvendinti teisėkūros iniciatyvos, skirtos kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo procesams Lietuvoje sureguliuoti.
„Prekybos žmonėmis problemos daugiasluoksniškumas ir mastas skatina vienyti skirtingų sričių ir sektorių pastangas, ieškoti naujų galimybių. Aiškus teisinis reguliavimas palengvins ir sustiprins daugiau kaip dviejų dešimčių skirtingų institucijų, įstaigų ir organizacijų, taip pat savivaldybių ir bažnyčios bendradarbiavimą kovojant su prekyba žmonėmis,” – pažymėjo vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Ministro teigimu, toks kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo modelis – nauja praktika Lietuvoje ir tikimasi, kad ji bus veiksminga.
Nacionaliniam pranešėjui kovos su prekyba žmonėmis klausimais, kuriuo paskirta Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo ir migracijos politikos departamento vyresnioji patarėja dr. Reda Sirgedienė, pavesta rinkti ir Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje skelbti statistinius duomenis ir kitą informaciją apie prekybos žmonėmis situaciją ir kovos su prekyba žmonėmis priemones bei veiksmus.
Taip pat pavesta analizuoti ir vertinti prekybos žmonėmis tendencijas ir kovos su prekyba žmonėmis rezultatus, rengti pasiūlymus dėl tolesnės Lietuvos pažangos kovojant su prekyba žmonėmis ir juos teikti vidaus reikalų ministrui bei Kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo komisijai.
Nacionalinio pranešėjo informaciją apie kovos su prekyba žmonėmis situaciją ir pasiūlymus dėl tolesnės pažangos vidaus reikalų ministras kasmet iki kovo 1 d. pateiks Vyriausybei.
Nacionalinis pranešėjas atstovaus Lietuvai Europos Sąjungos nacionalinių pranešėjų prekybos žmonėmis klausimais tinkle, prireikus teiks informaciją Europos Sąjungos kovos su prekyba žmonėmis koordinatoriui.
Informaciją apie prekybą žmonėmis ir kovą su ja nacionaliniam pranešėjui teiks Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijos, Generalinė prokuratūra, Nacionalinė teismų administracija, taip pat Policijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Informatikos ir ryšių departamentas, Migracijos departamentas, Lietuvos darbo birža, Valstybinė darbo inspekcija, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, savivaldybės, Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras, nevyriausybinės bei kitos organizacijos, institucijos ir įstaigos.

Vidaus reikalų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas