Teismui perduota Utenos rajono savivaldybės mero A. Katino byla

Panevėžio apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu. Kartu su juo bus teisiama buvusi Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko sekretoriato vadovė Džiuljeta Žiugždienė, kuri kaltinama nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu.

Kaip šiandien popiet pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.
Kaltinimai A. Katinui ir Dž. Žiugždienei sietini su vienos bendrovės, kaip įtariama, neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu.
Surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, jog meras, naudodamasis savo statusu ir įtaka, galimai pareikalavo, kad viena bendrovė neatlygintinai suremontuotų tuometės Ministro Pirmininko sekretoriato vadovės Dž. Žiugždienės ir jos dukters namą, esantį Utenos rajone. Manoma, kad namo remontas kainavo ne mažiau kaip 6,5 tūkst. eurų.
STT pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamoji Dž. Žiugždienė, siekdama nuslėpti šį nusikalstamu būdu gautą turtą, galimai parengė netikrą dokumentą, į jį įrašė žinomai tikrovės neatitinkančią informaciją ir šį dokumentą pateikė bendrovei.
Be to, Dž. Žiugždienė kaltinama, kad piktnaudžiaudama tarnyba iššvaistė Vyriausybės kanceliarijos turtą. Manoma, kad Vyriausybės reprezentacijai skirtą vyrišką šveicarišką laikrodį, kurio vertė ne mažesnė kaip 147 eurai, kaltinamoji neatlygintinai perdavė vienam Utenos rajono savivaldybės darbuotojui už jos gyvenamojo namo remonto darbų priežiūrą. Minėtam asmeniui atlikti namo remonto priežiūrą galimai nurodė Utenos rajono savivaldybės meras A. Katinas, naudodamasis savo įtaka.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas