Nedidelio namo statybai kaime irgi jau reikalingas leidimas

Nuo kitų metų sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Statybos įstatymui ir jo nuostatas detalizuojantiems statybos techniniams reglamentams, prievolė gauti statybą leidžiantį dokumentą (SLD) taikoma statant nedidelį gyvenamąjį namą ir ne miesto ribose. Suprojektuotas ir pastatytas pastatas taip pat turi atitikti ir energinio naudingumo reikalavimus.

Anksčiau nesudėtingo II grupės pastato (nuo 50 kv. m iki 80 kv. m bendrojo patalpų ploto, neįskaitant rūsio) SLD buvo privalomas tik statant mieste (daugiau kaip 3000 gyventojų turinčios gyvenamosios vietovės), konservacinio prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje, kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje. Pagal pakeistą reglamentavimą, norint statyti II grupės nesudėtingą gyvenamosios paskirties (vieno, dviejų butų) pastatą bet kokioje teritorijoje, reikės parengti statinio projektą ir iš savivaldybės administracijos gauti SLD.
Tiek ankstesnėje, tiek ir nuo Naujųjų metų įsigaliosiančioje Statybos įstatymo redakcijoje nustatyta, kad pastatai (išskyrus ne didesnio kaip 50 kv. m bendrojo naudingojo vidaus patalpų ploto pastatus) turi atitikti minimalius pastatų energinio naudingumo reikalavimus. Taigi projektuojant ir nedidelį gyvenamąjį namą kaime atitinkami projekto sprendiniai turi užtikrinti energinio naudingumo A klasę. Teikiant tvirtinti deklaraciją apie statybos užbaigimą, reikia pridėti šio reikalavimo įvykdymą liudijantį dokumentą – pastato energinio naudingumo sertifikatą.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas