Maltiečių sriuba šildė ir alkstančius, ir besidalijančius gerumu

Šalyje kasmet vis daugiau žmonių patiria skurdą, tad ne visiems nusišypso laimė nors retsykiais alkį nuginti karštos sriubos dubenėliu. Tiek kaimuose, tiek miestuose netrūksta vienišų senolių, kurie kiekvieną mėnesį gyvena skaičiuodami centus ir laukdami kitos pensijos. Šią labiausiai pažeidžiamą visuomenės dalį šalyje globoja Maltos ordino pagalbos tarnyba, vargstančius pradžiuginanti karštu ir sočiu viralu.

Karšta kopūstienė garavo ir Utenoje – praėjusį šeštadienį, gruodžio 17 dieną, prie Utenos miesto turgavietės maltiečių ordino sriuba buvo vaišinami uteniškiai, kurie noriai aukojo pinigus vargstantiems.
Pirmą kartą Utenoje surengta akcija kelias valandas sutraukė būrius žmonių – vieni atėjo pavalgyti sriubos jau iš anksto žinodami apie tai, kitus, skubančius į šeštadieninį turgų, netikėtai pakvietė maltiečiai. Daugelis valgiusiųjų gyrė karštą sriubą, už kurią atsidėkojo aukomis.
Prasidėjus akcijai iš pradžių gana vangiai prie maltiečių palapinės besirenkančius miestelėnus pasveikino Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos klebonas kun. Kęstutis Palepšys, kuris maltiečių norą daryti gerus darbus vadino savotišku stebuklu. „Jei žmogus geba ir moka dalytis tiek žodžiu, tiek gerais darbais, tai ir yra jo didingumas”, – į uteniškius kreipėsi kun. K. Palepšys, palaiminęs šią akciją ir palinkėjęs gražių artėjančių švenčių.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas