Šeštadienį Utenoje įžiebta Kalėdų eglė

Šeštadienį, gruodžio 3 dieną, prie Utenos kultūros centro įžiebta Kalėdinė miesto eglė. Šiais metais ir šventės diena, ir vieta pasirinktos kitos nei įprastai. Ar gausią žiūrovų minią į šventę priviliojo nuostabi žiemiška šeštadienio popietė, ar daugeliui gyventojų patogesnė nei atokesnėje miesto vietoje esanti Utenio aikštė vieta, galima tik spėlioti.

Susirinkusius pasveikino Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius, kuris, kartu su visų vaikų džiaugsmui į šventę atvykusiu Kalėdų seneliu, atrakino ant eglės pakabintą spyną ir įžiebė pagrindinį artėjančių didžiųjų metų švenčių simbolį.
Šventinį koncertą miestiečiams dovanojo miesto dainavimo studijų „Decima” ir „Žiogas” vaikai, atlikėjas Mino. Kalėdinės prekybos šurmulys, gera nuotaika tarp susirinkusių suaugusių ir mirgančios eglutės įžiebimo pažiūrėti atėjusių mažųjų tarsi sklandė ore. Mirgančiomis girliandomis puošta miesto eglė, įvairios kalėdinės dekoracijos, vaizdo projekcija ir šventę vainikavę šventiniai fejerverkai mieste įkurdino šv. Kalėdų laukimo ir artėjančių Naujųjų metų dvasią.
Kartu su didžiąja Kalėdų egle mieste įžiebti ir gatvių papuošimai. Kaip ir buvo įpratę, uteniškiai visą šventinį laikotarpį galės gėrėtis ir šventiškai papuošta Utenio aikšte, kurioje stovi gal kiek mažesnė, bet ne prastesnė žaliaskarė.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas