Utenoje lankysis Gruzijos delegacija

Šią savaitę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje bei kitose su jaunimo politikos įgyvendinimu susijusiose institucijose lankosi Gruzijos sporto ir jaunimo reikalų ministro pavaduotojo Revaz Javelidze vadovaujama delegacija. Pagrindinis vizito tikslas – pasisemti gerųjų jaunimo politikos kūrimo ir vykdymo pavyzdžių.

Pernai gruodžio mėnesį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Gruzijos sporto ir jaunimo ministerija Vilniuje pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo jaunimo politikos srityje, o šių metų pavasarį Tbilisyje tarp abiejų institucijų pasirašytas susitarimas dėl bendro Darbo plano 2016–2017 metams.
Įgyvendinant minėtą planą, Lietuvoje viešinti Gruzijos delegacija bus supažindinta su darbo su jaunimu ir jaunimo darbuotojų sistemos įteisinimu Lietuvoje, vaikų ir jaunimo stovyklų organizavimu, darbu su jaunimu savivaldybės, VšĮ Jaunimo tarptautinės agentūros veikla, verslumo ir užimtumo rėmimo programomis, verslo galimybėmis jaunimui, su įvairiais tyrimais jaunimo veiklos srityje.
Numatoma, kad Gruzijos delegacija Vilniuje lankysis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, taip pat susitiks su Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais ir diskutuos apie vaikų ir jaunimo stovyklų organizavimo ir veiklos aspektus, apie tarptautinių jaunimo stovyklų organizavimo patirtį.
Gruzijos delegacija taip pat apsilankys Trakų, Anykščių, Utenos savivaldybėse, kur susipažins su savivaldybių jaunimo politikos planavimu ir organizavimu, susitiks su jaunimo koordinatoriais, aplankys atvirus jaunimo centrus.
Ketvirtadienį Utenoje viešėsianti delegacija iš Gruzijos susitiks su Utenos rajono vadovais, užsuks į Utenos specialiąją mokyklą–daugiafunkcį centrą, kūrybines dirbtuves „Taurapilyje”, Utenos A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką, barą „Paletė”.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas