Sąvartyne aptiktas sprogmuo

Šiandien ryte, apie 9 val., Utenos regiono atliekų tvarkymo centro (URATC) sąvartyne Mockėnų kaime (Utenos sen.) buvo aptiktas priešlėktuvinės gynybos 23 mm kovinis sprogmuo. Jį, kaip įtaria URAC vadovybė, iš kažkurio Utenos apskrities miesto atvežė komunalininkų automobilis.

Sąvartyno mašinistas vairuotojas Paulius Babelis, eidamas pro rūšiavimo linijoje stovintį metalo surinkimo konteinerį, pastebėjo į jį įkritusį šovinį. Paėmęs į rankas, nė neįtardamas, kad tai pavojingas sprogmuo, išnešė jį į lauką ir padėjo ant padangų. Tada pranešė savo vadovybei. URATC aikštelių eksploatavimo inžinierius Darius Linkevičius pranešė pagalbos tel. 112 apie rastą sprogmenį. Į sąvartyną atskubėję ugniagesių ir policijos pareigūnų ekipažai budėjo iki 13 val., kol atvyko ARO vyrai ir sprogmenį išsivežė.

Pasak URAC darbuotojų, kažkas sprogmenį parsinešė namo, o po to neatsakingai išmetė į konteinerį. Pasak jų, tai nuo praėjusio amžiaus vidurio Rusijos armijoje naudojamas priešlėktuvinės gynybos pabūklo šovinys.
Žmonių neatsakingumu stebėjosi URATC direktorius Mindaugas Bobelis ir „Utenos dienai” aiškino, kad radus panašų sprogmenį reikia nedelsiant skambinti tel. 112 ir pranešti apie radinį. Anot jo, galėjo atsitikti kokia nors nelaimė ar nukentėti ne vienas žmogus. „Gerai, kad viskas baigėsi laimingai”, – reziumavo direktorius.

Vytauto Ridiko nuotr. ir video

{youtube}zVfJnhhLlVY&feature{/youtube}

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas