Utenos rajono apylinkės teisme vyko nemokamos teisinės konsultacijos

Spalio 25-ą Europos teisės dienos proga pirmą kartą Lietuvos teismuose, tarp jų ir Utenos rajono apylinkės teisme, Nacionalinės teismų administracijos iniciatyva buvo organizuotas renginys „Jūs klausiate – mes atsakome”, kurio metu buvo teikiamos nemokamos teisinės konsultacijos.

Utenoje į teismą dėl šių konsultacijų kreipėsi 26 gyventojai. Lankytojams buvo suteiktos profesionalios teisininkų paslaugos: juos konsultavo advokatė Nijolė Gaižutienė, Utenos rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vyr. specialistė Kristina Andrulienė bei teisėjo padėjėjai Daiva Prūsaitė ir Tadas Meška. Renginio metu buvo aptariami palikimo priėmimo, santuokos nutraukimo, vaikų išlaikymo, žemės sklypo ir kitos nuosavybės naudojimo, žalos atlyginimo ir kiti klausimai.
Pasak konsultacijas teikusių advokatės, rajono savivaldybės atstovės, teismo darbuotojų, žmonėms dar labai stinga teisinių žinių, kokiu atveju ir kaip kreiptis į teismą ar kitas reikalingas institucijas. Tokie renginiai suteikia progą lankytojams sužinoti apie teisinę pagalbą, teismo darbą, teismuose nagrinėjamas bylas, suteikia atsakymus į daugybę klausimų.

Utenos rajono apylinkės teismo inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas