Lietuvai reikia išmintingų sprendimų

Perskaičiau Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų universiteto ketvirto kurso studento mintis ir ditirambus kandidatui į Seimo narius konservatoriui Edmundui Pupiniui. Nors kalbama jaunimo vardu, žinau, kad tik nedidelei jaunimo daliai jo mintys yra priimtinos.

Esu užaugęs šeimoje, kur tėvai mokė gerbti vyresnius, o žmones vertinti ne pagal jų amžių, o pagal nuveiktus darbus ir kompetenciją. Iš jaunojo studento pasisakymo susidaro įspūdis, kad vyresnio amžiaus žmonės tiktai kenkia Lietuvai ir jais reikėtų jei ne atsikratyti, tai bent izoliuoti nuo valstybės gyvenimo. E. Pupinis pristatomas kaip jaunas, energingas ir naujoviškai mąstantis, naujos epochos politikas. O iš tikrųjų šiam jaunam politikui jau penkiasdešimt dveji! Jis buvo Seimo nariu nuo 2004 iki 2012 metų. Ką primena šis laikotarpis? Kad ir naktinę mokesčių reformą, kai buvo sumažintos pensijos, neįgalumo pašalpos, kai prasidėjo didžioji emigracijos banga, o Lietuvą paliko jauni ir išsilavinę žmonės. Pastaraisiais metais jie buvo pradėję grįžti, o dabar klausia, ar atėję į valdžią konservatoriai jų vėl neišvarys iš Lietuvos. Ar vėl neprasidės taupymo politika, raginimai susiveržti diržus. Prisiminkime ir „Mažeikių naftos” pardavimo už 1 litą istoriją, prisiminkime Lietuvos telekomo ir kitų valstybės įmonių pardavimą. O juk šios įmonės galėjo sėkmingai dirbti, mokėti mokesčius į valstybės biudžetą. Gal šiandien nereikėtų galvoti, iš kur gauti pinigų mokytojų, sveikatos, kultūros darbuotojų atlyginimams? Taip, konservatoriai turi naują lyderį, senelio Vytauto Landsbergio dėka prieš porą metų išvažiavusį dirbti į Briuselį, tas pats senelis padarė viską, kad jokios patirties neturintis Gabrielius Landsbergis taptų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiu, o dabar pretenduoja tapti Ministru Pirmininku.
Konservatorių partijoje yra keletas jaunų veidų. Bet už jų nugarų kyščioja ne tik senelis, bet ir Andriaus Kubiliaus, Rasos Juknevičienės, Jurgio Razmos ir kitų senųjų konservatorių veidai. Ką gali keletas, kad ir jaunų bei veržlių, politikų? Nieko. Visi sprendimai vis tiek priklausys nuo senųjų konservatorių.
Kiek galiu, stebiu E. Pupinio rinkiminę kampaniją. Kalbama apie viską, tik ne apie gerus darbus Lietuvai ir Utenai. Tikriausiai jų paprasčiausiai nėra.
Todėl aš, būdamas jaunas žmogus, palaikau Mildos Petrauskienės kandidatūrą. Per visus darbo Seime ir kitose atsakingose pareigose metus ji neįsipainiojo į jokius skandalus. Jeigu kas nors negero būtų buvę jos gyvenime, seniai būtų iškilę į paviršių. Kadencijai pasibaigus Seime, pasikeis daugiau nei pusė narių, todėl labai svarbus bus patirtį turinčių žmonių balsas. Ateikime spalio 23 dieną į rinkimus ir balsuokime už M. Petrauskienę. Mūsų neatėjimas į rinkimus yra naudingas vien tik konservatoriams. Lietuvai reikalingi nors ir skubūs, bet gerai pasverti sprendimai. Kokie jie bus, dabar priklauso nuo mūsų, vėliau ką nors pakeisti bus sunku.

Paulius Čyvas, „Juventus” krepšinio lygos prezidentas,
Coventry University (Anglija) studentas

Politinė reklama bus apmokėta iš Mildos Petrauskienės rinkimų kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 043

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas