Gatvių asfaltavimas Utenoje: rezultatai – akivaizdūs

Utenos mieste yra 134 gatvės, kurių bendras ilgis 87,7 km. 7 gatves prižiūri kelininkai, o kitos – Utenos rajono savivaldybės rūpestis. Kadangi dar šių metų pradžioje iš 127 savivaldybei priklausančių gatvių net 60 buvo su žvyro danga (bendras jų ilgis siekė beveik 25 km, arba daugiau nei 28 proc. bendro visų miesto gatvių ilgio), būtent dėl šių gatvių priežiūros savivaldybės meras, administracijos direktorius, Utenos miesto seniūnas sulaukdavo daugiausia gyventojų skundų ir prašymų.

Atsižvelgus į prastą žvyruotų gatvių dangos būklę ir siekiant pagerinti eismo sąlygas, taip pat šalia tokių gatvių gyvenančių uteniškių gyvenimo kokybę, 2015 m. rugsėjo 24 d. Utenos rajono savivaldybės taryba patvirtino Utenos miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo 2016-2018 metais programą. Vadovaujantis šia programa, praeitų metų pabaigoje visos žvyruotos miesto gatvės pagal atitinkamus vertinimo kriterijus buvo įvertintos balais ir sudaryta jų asfaltavimo eilė, o šiemet pradėti ir tvarkymo darbai.
Nepaisant to, kad nemažai laiko ir finansų teko skirti parengiamosioms darbų procedūroms atlikti (gatvių sklypų formavimas, jų registravimas, projektų rengimas), šiandien dalis uteniškių jau gali džiaugtis programos vykdymo padariniais: ne vieną prašymą savivaldybės administracijai teikę sodininkų bendrijos ,,Jovaras” nariai pagaliau gali su miesto centru susisiekti naujai įrengta Hipodromo gatve, gyvenimo sąlygos pagerėjo ir Daukanto, Kaštonų, Žemaitės gatvių, Draugystės aikštės gyventojams – jie taip pat jau važiuoja ne žvyro, o asfalto danga.
Šių metų vasarą žvyruotų miesto gatvių ilgis sutrumpėjo beveik 1 400 m. Dar beveik 1,5 km Liepų, Rasos, Mindaugo, Papievių, Rašytojų žvyruotų gatvių ar jų atkarpų artimiausiu metu taip pat sulauks remonto – asfaltavimo darbų rangovai jau parinkti. Dar šiemet darbai turi prasidėti ir Ateities gatvėje. Be asfalto dangos, šioje ilgesnėje nei 300 m gatvėje taip pat bus įrengta lietaus surinkimo sistema ir gatvės apšvietimas.
Kad miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo programa 2016 metais startavo gerai, akivaizdu nemažai daliai miestiečių. To rezultatas – 5 naujai asfaltuotos miesto gatvės, o iki metų pabaigos ketinama sutvarkyti dar 5. Iš viso bendras jų asfalto dangos ilgis sieks beveik 3 km.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas