Konstitucijos egzaminas Utenoje: dalyvių mažiau nei komisijos narių

Antradienį dešimtą kartą šalyje vyko Konstitucijos egzaminas, kurį organizavo Teisingumo ministerija. Pirmojo etapo užduotis galima buvo spręsti miestų ir rajonų savivaldybėse, mokyklose, įkalinimo įstaigose, taip pat internetu.

Prieš prasidedant egzaminui į Utenos rajono savivaldybės administracijos posėdžių salę uteniškiai rinkosi labai vangiai: pasitikrinti savo žinių atėjo tik du dalyviai, tad komisijos narių buvo daugiau nei laikiusiųjų šį egzaminą.
Teisinio išsilavinimo siekianti ir šiuo metu Vilniaus universitete studijuojanti Vita Stankevičienė laikyti Konstitucijos egzamino atskubėjo norėdama tiesiog pasitikrinti savo žinias. „Nežinau kodėl, tačiau laikyti egzamino namuose nenorėjau. Jeigu pavyks, norėčiau savo jėgas išbandyti ir antrajame etape. Noriu įsitikinti, kaip suprantu Konstituciją. Tai pagrindinis įstatymas, kurį, mano manymu, turi žinoti kiekvienas lietuvis”, – atėjusi laikyti egzamino portalui udiena.lt sakė uteniškė Vita Stankevičienė.
Kita dalyvė Monika Kazlauskaitė į Uteną atvyko iš Ukmergės. Kaip ji prisipažino, po susitikimo su kolegomis nespėjo grįžti į Ukmergę, tad nusprendė laikyti egzaminą Utenoje.
Utenos rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjui Egidijui Šinkūnui pasveikinus ir palinkėjus sėkmės bei lygiai 12 valandą paskelbus egzamino pradžią, dvi dalyvės turėjo įveikti 30 klausimų su keliais atsakymų variantais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą. Egzaminui buvo skiriamos 45 minutės.
Dalyvių žinias vertino vertinimo komisija, kurią sudarė Utenos rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjas Egidijus Šinkūnas, šio skyriaus vyr. specialistė Dalia Juškė bei Bendrųjų reikalų skyriaus vyr. specialistė Agnė Slavinskienė.
Pasibaigus Konstitucijos egzaminui, paaiškėjo, kad lengviausiai su užduotimis susidorojo uteniškė Vita Stankevičienė – ji pateko į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 11 dieną.
Pirmasis etapas vyko visose šalies savivaldybėse, 619 bendrojo lavinimo ir 21 aukštojoje mokykloje, 10 įkalinimo įstaigų, LR Seime ir internetu.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas