Savivaldybėms –parama socialiniams būstams įsigyti

Savivaldybės gali jau visu pajėgumu vykdyti socialinio būsto plėtros programą – finansų ministrė Rasa Budbergytė, laikinai einanti socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigas, pasirašė įsakymus skirti finansavimą dar 28 savivaldybėms. Jau pasirašyti 45 tokie sprendimai, tai reiškia, kad tiek savivaldybių turi lėšų socialiniams būstams pirkti ar rekonstruoti. Iš viso Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA), kuri prižiūrės projektų įgyvendinimą, yra įvertinusi 57 savivaldybių paraiškas.

„Socialinis gyvenamasis plotas daugeliui jo laukiančiųjų yra galimybė pradėti gyventi patogiau, oriau, ypač – šeimoms, kuriose yra vaikų. Socialiai pažeidžiamiausių žmonių gyvenimo kokybei pagerinti ir yra skirtas savivaldybių ir ES lėšomis finansuojamas Socialinio būsto fondas, kurį galime laikyti taip pat ir vienu iš socialinės atskirties mažinimo instrumentų. Todėl savivaldybės turi kuo greičiau ir tikslingai investuoti gautus pinigus, kad bent dalies eilėse laukiančių žmonių buitis pagerėtų”, – sakė R. Budbergytė.
2016 m. į sąrašus socialiniam būstui nuomoti įtraukta daugiau nei 15 tūkst. šeimų.
2014–2020 m. ES fondų investicijų socialinio būsto plėtrai numatytus 58,7 mln. eurų, iš kurių 49,9 mln. eurų sudaro Europos regioninės plėtros fondo ir 8,8 mln. eurų – savivaldybių lėšos.
Pagal įvertintas savivaldybių paraiškas numatoma įsigyti 1 105 socialinius būstus, dar 500 – remontuoti ar rekonstruoti.
Socialinės atskirties mažinimas yra vienas svarbiausių Vyriausybės ir 2017 m. biudžeto prioritetų.
Didžiausia socialinio būsto problema yra didžiuosiuose Lietuvos miestuose – daugiausia socialinių būstų įrengti numatoma Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse. Parama socialiniam būstui bus derinama su Europos socialinio fondo investicijomis, tokiu būdu kompleksiškai sprendžiant pažeidžiamų grupių ir šeimų problemas ir padedant joms integruotis į visuomenę ir darbo rinką. 2007–2013 m. finansinės paramos laikotarpiu socialinių būstų plėtrai buvo skirta 48,1 mln. eurų (40,9 mln. ES fondų lėšos ir 7,2 mln. eurų – savivaldybių biudžetų lėšos). Už juos naujai įrengti 271 socialiniai būstai, 291 atnaujintas, juose apsigyveno 1 220 žmonių.

Finansų ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas