Po metų uteniškiai riedės asfaltuota Hipodromo gatve

Sodų bendrijoje „Jovaras” gyvenantiems žmonėms ne vienus metus į darbą, mokyklą ar šiaip su reikalais į miestą eiti ir važiuoti teko gatve, nelabai primenančia gatvę. Beveik vieno kilometro ilgio Hipodromo gatvė buvo duobėta, be asfalto dangos, neapšviesta. Miestą „Jovaro” gyventojai pasiekdavo eidami važiuojamąja gatvės dalimi arba siauručiu miško takeliu. Eiti važiuojamąja dalimi buvo ne tik nepatogu dėl dulkių, bet ir nesaugu dėl intensyvaus eismo.

„Hipodromo gatvė – viena reikšmingesnių miesto gatvių, nes sodų bendrijoje gyvena nemažai uteniškių, kuriems gatvė – beveik vienintelis kelias pasiekti miestą, – sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjas Nerijus Malinauskas. – Todėl buvo nutarta Hipodromo gatvę remontuoti. Tiksliau sakant, bus nutiesta visai nauja gatvė, nes joje viskas bus daroma iš naujo: paklota asfalto danga, įrengtas apšvietimas, vienoje pusėje nutiestas šaligatvis”.
Utenos rajono savivaldybės administracija dar 2014 metais parengė techninį projektą, kuris suteikė galimybę gauti lėšų Hipodromo gatvės tvarkymui. Visą finansavimą iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skyrė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Utenos rajono savivaldybei prie gatvės tvarkymo finansiškai prisidėti nereikia. Šių metų birželio pabaigoje Utenos rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su rangovu UAB „Aukštaitijos traktas”. Darbai Hipodromo gatvėje prasidėjo. Jie truks 12 mėnesių. Bet, kaip sakė Nerijus Malinauskas, sutartyje numatyta galimybė gatvės remontą baigti anksčiau. Tad vienu ar kitu atveju 2017 m. pavasarį ar vasarą sodų bendrijos „Jovaras” gyventojai galės džiaugtis nauja, modernia gatve.
Hipodromo gatvę remontuoti vieną iš pirmųjų įgalino ir sodų bendrijoje baigtas įgyvendinti vandentvarkos projektas. Jo metu į sodus buvo nutiesti vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklai. Pakloti tam tikri inžineriniai tinklai – vienas iš kriterijų, suteikiančių gatvės remontui pirmumą.
Pasikeitimų laukia ir S. Dariaus ir S. Girėno bei Ateities gatvės. Pastarosios gyventojų kiemai, esantys žemiau gatvės, po didesnio lietaus nuolat būdavo užliejami, vanduo pliaupdavo į kiemus upeliais. Tad pirmiausia Ateities gatvėje bus nutiesti lietaus nuotekų tinklai. Minėtus darbus planuojama pradėti dar šiais metais. Kol kas vyksta viešųjų pirkimų procedūros. Kiti Ateities gatvės rekonstravimo darbai – paklota asfaltbetonio danga, vienoje pusėje nutiestas šaligatvis, įrengtas apšvietimas – bus baigti 2017-aisiais.
S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje taip pat bus paklota nauja danga, šaligatviai, įrengtas apšvietimas ir nutiesti lietaus nuotekų tinklai. Taip pat bus įrengtos automobilių statymo vietos. Kapitalinio remonto darbų pradžia planuojama šį rugpjūtį. Įvykdžius viešųjų pirkimų procedūras visą gatvės remontą tikimasi baigti 2016-ųjų pabaigoje.

Utenos r. savivaldybės administracijos ir laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas