Privačių miškų savininkams atėjo metas deklaruoti ir sumokėti mokesčius

Aplinkos ministerija primena, kad privačių miškų savininkai ir kiti valdytojai iki liepos 15 d. privalo apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti privalomuosius 5 procentų atskaitymus iš pajamų už parduotą žaliavinę medieną, paruoštą jų valdomame miške, ir už parduotą jų valdomą nenukirstą mišką. Jei per kalendorinį pusmetį privataus miško savininkas negavo tokių pajamų, deklaracijos teikti nereikia.

Žaliavine mediena laikoma miško žemėje nukirstų medžių stiebų mediena, skirta medienos gaminiams ruošti, taip pat iš medžių stiebų pagaminti rąstai, malkinė mediena (neskaldytos malkos), plokščių mediena ir kiti apvaliosios medienos asortimentai, skirti medienos gaminiams ruošti. Nenukirstas miškas – tai augantys medžiai, sausuoliai, vėjavartos, vėjalaužos ir kita nenukirsta sumedėjusi miško augalija. Privačių miškų savininkų pajamoms, gautoms už gaminius, pagamintus iš žaliavinės medienos, tokiems kaip lentos, skiedros biokurui, skaldytos malkos ir pan., taip pat pajamoms, gautoms už parduotą žemės sklypą, kuriame yra miškas, privalomieji 5 procentų atskaitymai netaikomi.
Privačių miškų savininkai, kurie 2016 metų pirmąjį pusmetį gavo pajamų už parduotą žaliavinę medieną ar parduotą nenukirstą mišką, liepos 1–15 d. Valstybinei mokesčių inspekcijai turi pateikti užpildytą Privalomųjų atskaitymų deklaracijos formos FR0463 02 versiją. Deklaracija gali būti pateikiama per Valstybinės mokesčių inspekcijos elektroninio deklaravimo sistemą, tiesiogiai pateikiama bet kuriai apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai arba Valstybinės mokesčių inspekcijos Deklaracijų tvarkymo skyriui. Privalomuosius 5 procentų atskaitymus nuo gautų pajamų privačių miškų savininkai iki liepos 15 d. turi sumokėti į Valstybinės mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas