Atskleidė elektros dingimo Utenoje priežastį

Pirmadienį kelioms minutėms Utenos mieste buvo dingusi elektra: tą pajuto tiek didžiosios įmonės, tiek gyventojai. Išsiaiškinta, jog gyventojus be elektros paliko ant elektros linijos užvirtusi didžiulė eglė.

Kaip portalą udiena.lt informavo Elektros perdavimo sistemos operatorius AB „Litgrid”, pirmadienį 10.34 val. atsijungė elektros perdavimo linija Rašė–Suginčiai. Po kelių bandymų įsijungti automatiškai, nutrūko elektros perdavimas Rašės, Suginčių ir Mockėnų transformatorių pastotėms. Specialistai, nuvykę prie elektros linijos, išsiaiškino, kad linijos atsijungimo priežastis – ant linijos užvirtusi didžiulė eglė. Medis buvo pašalintas ir elektros tiekimas vartotojams atkurtas iki 11.30 valandos.
Kaip sakė „Litgrid” komunikacijos vadovė Vilija Railaitė, vartotojams, kuriems elektra tiekiama iš Rašės transformatorių pastotės, elektros tiekimas buvo nutrūkęs dvi minutes. Tiems vartotojams, kuriems elektra tiekiama iš Suginčių ir Mockėnų transformatorių pastočių, elektros tiekimas buvo atkurtas per valandą.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas