Konservatoriai turi planą ir ketina sukurti 147 tūkstančių naujų darbo vietų

Gegužės mėnesio pradžioje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija pradėjo rinkimų turą po Lietuvą su „Nauju planu Lietuvai”. Turo metu organizuojami susitikimai bei diskusijos su partijos lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu, partijos vadovybe bei šios partijos kandidatais šių metų rinkimuose į Seimą. Po vizitų į kitus rajonus šią savaitę TS-LKD delegacija lankėsi ir Utenoje.

Buvęs Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius su buvusiu ūkio ministru Dainiumi Kreiviu (šiuo metu jie Seimo nariai – aut. past.) bei kandidatais į Seimą marijampoliečiu Andriumi Vyšniausku ir Kaune kandidatuojančiu Tadu Langaičiu bei Utenos apygardos vienmandatininku, Utenos rajono savivaldybės tarybos nariu Edmundu Pupiniu susitiko su Utenos rajono vadovais, aplankė keletą įmonių, kalbėjosi su rajono verslininkais, visuomene.
Pristatydami „Investicijų pritraukimo ir išteklių sutelkimo ekonominiam proveržiui 2016–2020 metų planą” bei konkrečias plano dalis Utenai, TS-LKD atstovai tvirtino, kad kartu su ekonomikos ir finansų ekspertais parengtas ambicingas ekonomikos pasiūlymų paketas, kurį įgyvendinus šalyje galėtų būti sukurta iki 147 tūkstančių naujų darbo vietų, vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis Lietuvoje pasiektų 1 250 Eur, o vidutinė senatvės pensija – 400 eurų, visai realus.
„Esame įsitikinę, kad įgyvendinus planą per ateinančius kelerius metus iš emigracijos Lietuva papildomai susigrąžins iki 80 tūkst. svetur dirbančių savo žmonių”, – susitikimuose kalbėjo A. Kubilius ir pridūrė, kad jie realiai galėtų papildyti tuštėjančią Lietuvos dirbančių žmonių rinką.
Tiek A. Kubilius, tiek D. Kreivys uteniškiams pasakojo ir apie svarbiausias kompleksinio plano priemonių kryptis, kuriomis, anot jų, bus pasiekta ambicingų ekonominės gerovės tikslų. Jie aiškino, kad naujajame jų plane yra speciali užsienio investicijų pritraukimo ir eksporto skatinimo programa, taip pat svarbus ir valstybės finansinių išteklių sutelkimas bei tikslingas jų investavimas į per 6,88 mlrd. eurų apimties įkurtą Lietuvos strateginių investicijų fondą. Šiuo fondu ypač domėjosi Utenos verslininkai, nes, jų teigimu, šiuo metu labai sudėtinga bankuose gauti kreditus, o šis fondas talkintų naujų technologinių įrengimų įsigijimui. D. Kreivio nuomone, jo įgyvendinimas labai realus, to ir siekia konservatoriai.
Pasak politikų, Utenoje didelė problema su investicijomis. Kaip jie pastebėjo bendraudami su rajono valdžia ir verslininkais, mieste nėra laisvos žemės, kurioje galėtų būti įkurtas LEZ (laisva ekonominė zona, arba industrinis parkas – aut. past.), todėl, anot Seimo narių, pirmutinis Utenos rajono valdžios dėmesys turėtų būti skiriamas tokių zonų atsiradimui, o tada – investuotojų paieškai. Deja, to parlamentarai ypač pasigedo Utenos regione.
Konservatoriai pasiryžę efektyvesnei regionų politikai, o jų parengtoje regionų vystymo strategijoje numatyta konkreti specializacija, keliami tikslai, trumpalaikės ir ilgalaikės regiono demografinių problemų sprendimo būdai, pramonės centrui plėtoti reikalingų kompetencijų žemėlapis bei detalus regiono infrastruktūros vystymo planas. Anot jų, labai svarbi ir speciali darbuotojų mobilumo programa (su greitu ir nemokamu susisiekimu su regionų centruose esančiomis darbo vietomis), pertvarkyta profesinio mokymo sistema pagal Vokietijos modelį, nes šiandieninė švietimo sistema ruošia visai ne tuos darbuotojus, kurie reikalingi rinkai.
Susitikime A. Kubilius pabrėžė, kad Utenos regione trūksta padorių darbo vietų, o tai mažina konkurenciją. Kai šios konkurencijos nėra – darbdaviai neturi paskatų kelti algas. Pasak Seimo opozicijos lyderio, Utenos savivaldybės valdžia nesistengia ir nedaro reikiamų žingsnių, kad į šį kraštą ateitų investuotojų, o su jais naujų darbo vietų.
„Būtent naujų darbo vietų kūrimasis, kurį paskatinsime pritraukdami naujus investuotojus ir suteikdami paramą jau esančio verslo plėtrai, leis spręsti svarbiausias ekonomines bei socialines regionų atsilikimo problemas. Tam mūsų pokyčių programai reikia gyventojų palaikymo”, – sakė uteniškis Edmundas Pupinis.

Autoriaus nuotr.

Politinė reklama bus apmokėta iš TS-LKD politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 006

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas