Mokinių nebaugina ir gatvių valymo darbai

Artėja vasara. Mokiniai, užvėrę mokyklų duris, galės atsikvėpti nuo knygų ir pamokų, pasinerti į vasaros teikiamus malonumus. Maža dalis mokinių vasarai išvyksta į užsienį, kur gyvena jų tėvai ar giminaičiai, – svečiose šalyse jie taip pat turi galimybę įsidarbinti, susitaupyti pinigų savo pramogoms.
O ką daryti tiems, kurie vasarą planuoja pasilikti Utenoje? Ar dienas leisti gatvėse, kaimuose su seneliais, ar ieškotis darbo vietinėse įmonėse?

Utenos Teritorinės darbo biržos Utenos skyriaus vedėja Gailutė Pakenė portalui udiena.lt teigė, kad dalis vaikų šią vasarą praleis dirbdami viešuosius darbus. Tačiau tokių vaikų, kurie gražins mūsų miesto gatves, skverus ir parkus, skaičius sieks tik 10.
Iki šiol į Utenos teritorinę darbo biržą kreipėsi apie pusšimtį mokinių, kurie vasarą norėtų padirbėti. „Šiais metais nudžiugino įmonė „Utenos mėsa”, kuri kreipėsi į mus dėl mokinių nukreipimo ir įdarbinimo šioje įmonėje. Mano manymu, čia galės dirbti keli mokiniai. Galiu pasakyti, kad iki šiol mūsų darbdaviai labai kukliai įdarbino mokinius. Žinoma, dalis jaunimo vasarai įsidarbina ir be Darbo biržos – jaunuoliai į darbą priimami tiesiogiai”, – sakė Gailutė Pakenė.
Planuojama, kad viešuosius darbus, kurie numatomi rugpjūtį, dirbs tik tie mokiniai, kurių šeimose finansinė situacija yra prasta. „Į viešuosius darbus išsiųsime vaikus iš daugiavaikių šeimų ar tų, šeimų, kuriose yra nedirbančių tėvų. Pas mus ateinantys tėvai ir jų atžalos paprastai reikalauja vienintelio dalyko – darbo. Šiais laikais vertinamas ir gatvių valytojos darbas. Tai nebegąsdina jaunimo. Jei prieš kelis metus siūlomas darbas gatvėse daugelį baugino, šiandien, atvirkščiai, bet kokį darbą priima kaip labai garbingą. Mano nuomone, pasikeitė žmonių požiūris į darbą”, – kalbėjo G. Pakenė, pridūrusi, kad ne kartą teko bendrauti su didžiosiomis Utenos įmonėmis, kurių vadovai džiaugėsi mokinių darbo kokybe.
„Kalbėjausi ir su UAB „Utenos komunalininkas” vadovais – jie liko patenkinti mūsų vaikų darbu, mat jie dirba kur kas geriau nei bedarbiai”, – pasidžiaugė pašnekovė.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas