Ūkininkai ir verslininkai susikibo dėl pievų

Utenos rajone esančios Kuktiškių seniūnijos ūkininkai Rolandas ir Jonas „Utenos dienai” pasakojo, kad bendrovė „Šilo kelias”, veždama medieną iš miško, išvažinėjo jų laukus. Nuvykę žurnalistai iš tiesų rado vieškelį, besidriekiantį per pievas, kur, pasak ūkininkų, kelio niekada nėra buvę.

„Žemę nuomojuosi iš valstybės, ji nėra mano nuosavybė, todėl negaliu į teismą paduoti verslininkų. Tačiau mano ūkis – ekologinis, jei patikrintų, gali panaikinti paramą, pritaikyti sankcijas, – sakė jaunas ūkininkas Rolandas. – Kai pradėjo važinėti, sakė, kad sutvarkys pievą, o dabar paskambinus pasiuntė ant trijų žodžių…”
Pasak jaunojo ūkininko, per jo pievas važiavę verslininkai nepaisė to, kad čia nėra servitutinio kelio, o miškavežiai važiavo per jo pievas todėl, kad servitutinio kelio būklę ir atkūrimą jį sugadinus saugo įstatymai, tačiau per valstybinę pievą, pasak jo, gali važiuoti bet kas nebaudžiamas. Jis prisiminė, kad verslininkai buvo nubausti tik dėl viešosios tvarkos pažeidimų per 50 Eur bauda. „Buvau pas advokatą, norėjau kreiptis į teismą, tačiau man paaiškino, kad negaliu to padaryti, nes žemė – ne mano, o valstybės, – „Utenos dienai” pasakojo Rolandas. – Žemėtvarkoje taip pat paaiškino, kad jie nekariaus ir neužsiims šiais dalykais. Tačiau pažiūrėkite, kas darosi, kokie grioviai, nežinau, ką reikės daryti…” Jaunas ūkininkas teigė norintis, kad verslininkai susirinktų teritorijoje išmėtytus pagalius ir užsėtų žolę.
Vyresnis Rolando kaimynas Jonas buvo dar kategoriškesnis – pasak jo, verslininkai miškavežiais norėjo važiuoti ir per jo kiemą, tačiau jis pareiškęs, kad tai padaryti miško vežėjai galėtų tik vieną kartą…
Bendrovės „Šilo kelias” vadovas Saulius Oginskas tvirtino, kad keliukas, kuriuo važiavo miškavežiai, buvo išvažinėtas nuo seno. Tai, ką technika išvažinėjo, jis sutvarkė. „Per pievas ėjo keliukas, jų pačių išvažinėtas, mes juo ir važiavome. Tai, ką išvažinėjome veždami medieną, sutvarkėme. Tai, kad buvo keliukas, matosi ir palydovinėse „Google maps” nuotraukose, – buvome sutarę, kad ten važiuosime, pastabų nesulaukėme. Nežinau, ar jų savimeilė pažeista. Mes nevengėme atsakomybės – sutvarkėme. Dabar jie nori, kad užsėtume žole…”
Kelių kilometrų nelegalus kelias per pievas iš tiesų pastarosiomis dienomis buvo išlygintas, atvežtas traktorius miškavežių padarytas gilias provėžas sulygino, tik kai kur liko telkšančios balos, negilios provėžos. Ūkininkai gūžčioja pečiais ir svarsto, ką reikės daryti toliau, nes, pasak jų, taip išlygintų sudarkytų pievų naudoti neįmanoma.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas