Atėjusiems pagerbti partizanus – staigmena iš dangaus

Kaip ir kasmet, gegužės mėnesį minima Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. Ta proga pagerbiami partizanai ir laisvės gynėjai, kurie kovojo ir atidavė savo gyvybes už Lietuvos nepriklausomybę.

Minėjimo renginiai prasidėjo Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje, kur buvo aukojamos šv. Mišios už Lietuvos partizanus, Laisvės gynėjus ir kariuomenę. Iki pietų dangus pranašavo lietų, todėl apie vidurdienį iš storų debesų pradėjo kristi dideli lietaus lašai. Tačiau tai nesutrukdė numatytai ceremonijai Utenio aikštėje – Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai prie Vytauto apygardos partizanams skirto paminklo iškilmingai padėjo baltų chrizantemų žiedų ir uždegė atminimo žvakutes. Ceremonijoje dalyvavo ir nedidelė grupelė miestelėnų, tačiau kaip ir kiekvienais metais tokio pobūdžio renginys nesulaukė didesnio visuomenės dėmesio.
Prie Utenos rajono savivaldybės administracijos pastato susirinkusiųjų laukė Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestras „Cinkas” (vadovas Vytautas Latonas), skambant orkestro atliekamoms gerai žinomoms melodijoms vyko iškilminga Valstybinės vėliavos pakeitimo ceremonija.
Laisvės kovų muziejuje buvo prisiminta paskutinio Aukštaitijos partizano Antano Kraujelio (Siaubūno) gyvenimo ir žūties istorija, svečiai apžiūrėjo A. Kraujeliui skirtą ekspoziciją, klausėsi maestro Adolfo Driuko vadovaujamo politinių kalinių ir tremtinių choro atliekamų Lietuvai ir partizanams skirtų dainų.

„Utenos dienos“ inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas