Uteniškiams medikams įteikti garbingi apdovanojimai

Antradienio, gegužės 3 dienos, vakarą Nacionaliniame operos ir baleto teatre grupei žinomų Lietuvos medikų, pelniusių žmonių pagarbą ir dėkingumą, sveikatos apsaugos ministras Juras Požela įteikė garbės ženklus, liudijančius apie Nusipelniusios Lietuvos gydytojo, Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo, Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo garbės vardų suteikimą.

Iškilmingo renginio metu apdovanoti ir trys uteniškiai medikai.
Nacionalinio operos ir baleto teatro salėje susirinko medicinos darbuotai iš visos Lietuvos. Lietuvos medicinos darbuotojams buvo perduoti Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimo ir padėkos žodžiai. Susirinkusius pasveikino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.
„Mediko profesija kasdien reikalauja naujų žinių, išmanymo, naujų technologijų įvaldymo. Galima sakyti, kad mediko kelias – tai kasdienis naujų, kintančių iššūkių įveikimo kelias”, – sakė sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, – Sveikinu jus su profesine švente. Nieko nėra tauresnio, kaip tausoti žmogaus sveikatą ir gelbėti jo gyvybę. Linkiu kantrybės, profesionalumo, geranoriškumo, sumanumo ir sėkmės dirbant žmogaus labui”.
Nuo 2004 metų balandžio 27 d. minima kaip Lietuvos medicinos darbuotojų diena. Įteikiami Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva įsteigti apdovanojimai. Per šį laikotarpį nusipelniusio gydytojo vardus pelnė 243 Lietuvos medikai, nusipelniusių sveikatos apsaugos darbuotojų garbės vardai suteikti 320 asmenų. Nuo praėjusių metų garbės vardai suteikiami ir slaugytojams. Tokius garbės vardus dabar turi 23 Lietuvos slaugytojos.
Šiame renginyje Vilniuje dalyvavo ir gausus būrys uteniškių medikų, su jais kartu vyko Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga. Sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos padėkos už pasiaukojimą mediko profesijai, nuoširdų ir kilnų darbą, rūpestį ir dėmesį, už rankų ir širdies šilumą įteiktos ir trims uteniškiams medikams: Utenos ligoninės Reanimacijos skyriaus vedėjai gydytojai anesteziologei reanimatologei Aurelijai Sacevičiūtei, Utenos ligoninės Hemodializės poskyrio gydytojai nefrologei Larisai Jakštienei ir šios gydymo įstaigos slaugytojai diabetologei Linai Kvedarienei.

Laikraščio „Utenos diena” ir Sveikatos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas