Baudos neišvengs net ir 1 km/val. viršiję greitį

Šalyje tarp vairuotojų auga sąmoningumas nesėsti neblaiviems už vairo, tačiau šiandien dar daug kas ryžtasi spustelėti greičio pedalą ir į įvairius greičio apribojimus pažvelgti šiek tiek atsainiau.

Neretai vairuotojai savo transporto priemonę pristabdo tik susižinoję tai, kad kažkur netoliese stovi policijos ekipažas ar greitį fiksuojantis greičio matuoklis. Tačiau ir tai ne visiems neatsakingai kelyje besielgiantiems vairuotojams padeda – kiti lekia nė nepristabdydami, dėl to sulaukia solidžių baudų.
Ketvirtadienį ir penktadienį vairuotojai bus baudžiami net ir už menkiausią prasižengimą dėl greičio viršijimo: baudos gali sulaukti net už 1 km/val. viršytą greitį.
Visą šią savaitę, balandžio 18-24 dienomis, policijos pareigūnai vykdo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti. Tokio pobūdžio akcija bus vykdoma ir Utenos rajono keliuose.
Šiai akcijai skirta ir antrą kartą Europos šalyse organizuojama 24 valandas truksianti specialioji prevencinė priemonė „Greitis” (Speed Marathon). Ji bus vykdoma balandžio 21-22 dienomis, šį ketvirtadienį ir penktadienį, nuo 6.00 iki 6.00 valandos 20-yje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje.
Tęsiant praėjusių metų tradiciją, mūsų šalyje ši 24 valandas truksianti specialioji policinė priemonė pavadinta „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti…”.
Mūsų šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksuos visas transporto priemones netaikant jokios tolerancijos ir vairuotojai (transporto priemonių savininkai) už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.
Pirmą kartą pernai vasarą paskelbus apie tokią akciją, tą dieną eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus, o rugsėjo pirmąją savaitę, kai vyko akcija, nežuvo nė vienas vaikas.
Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Suomijos kelių policijos pareigūnai daugiausia dėmesio skirs tarptautiniam keliui E67 „Via Baltica”.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas