Naujiena vartotojams: nemokami Juridinių asmenų registro duomenys

Teisingumo ministerija siūlo, kad fiziniai ir juridiniai asmenys iš Juridinių asmenų registro (JAR) neatlygintinai galėtų gauti iki penkių juridinių asmenų duomenis per dieną.

Civilinio kodekso pataisas, leisiančias nemokamai gauti duomenis iš Juridinių asmenų registro, Teisingumo ministerija pateikė derinti suinteresuotoms institucijoms.
„Tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys dažnai kreipiasi į Juridinių asmenų registrą, norėdami gauti informacijos apie veikiantį juridinį asmenį: kada jis įsteigtas, kas yra jo vadovas. Tačiau šiandien už tokią paslaugą reikia sumokėti nustatytą atlygį. Taupydami pinigus žmonės tokių duomenų ieško kituose informacijos šaltiniuose, kurie būna ne visada patikimi”, – sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.
Priėmus šias pataisas, Juridinių asmenų registro duomenys taptų prieinami visiems suinteresuotiems asmenims, tokiu būdu būtų skatinamas verslo aplinkos gerinimas ir skaidrumo augimas šalyje.
Siekiant išvengti naudojimosi Juridinių asmenų registro duomenimis piktnaudžiavimo ir neracionalaus bei neefektyvaus valstybės lėšų naudojimo, projekte numatyta, kad fiziniai ir juridiniai asmenys neatlygintinai galės gauti ne daugiau kaip penkių juridinių asmenų duomenis per dieną. Juridinių asmenų duomenų gavimo tvarka (duomenų apimtis, būdai, sąlygos) būtų nustatytos Juridinių asmenų registro nuostatuose.
„Registrų centro duomenimis, kiekvieną mėnesį Juridinių asmenų registras gauna apie 10 tūkst. paklausimų dėl informacijos apie juridinius asmenis. Už tokius paklausimus, priklausomai nuo teikiamos informacijos apimties, mokamas nuo 1 iki 15 eurų mokestis”, – pažymėjo J. Bernatonis.

Teisingumo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas