Po akcijos „Darom“ išgražės 31 mūsų rajono teritorija

Vos kelios dienos liko iki masiškiausios balandžio mėnesį organizuojamos ir tradicija tapusios akcijos „Darom 2016″. Balandžio 23 dieną visoje šalyje vyksianti savanoriška akcija kvies gyventojus aktyviai dalyvauti ir prisidėti prie savo aplinkos gražinimo.

Ne išimtis – ir Utena. Šeštadienį mūsų rajone bus švarinama 31 skirtinga žmonių pamėgta ir lankytina teritorija.
Kaip sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Kaziliūnienė, nuo 2008 metų Utenos rajone rengiama tradicinė aplinkos švarinimo akcija pasiekė puikių rezultatų: miestas, miesteliai, miškai tapo ir gražesni, ir švaresni.
Balandžio 23 dieną nuo 10 valandos uteniškiai kviečiami tvarkyti Skaistašilio miško teritorijos. Anot R. Kaziliūnienės, numatyta tvarkyti teritorija yra didelė, todėl į šią vietą tikslinga suburti kuo daugiau žmonių.
Ruošdamiesi visuotinei švarinimosi akcijai uteniškiai turėtų pasirūpinti pirštinėmis ir šiukšlių maišais. „Iš „Darom” būstinės skirta 1 tūkst. maišų, kurie bus paskirstyti visam rajonui. Tad tie dalyviai, kurie atsineš savo maišų, tikrai blogai nebus. Taip pat labai svarbu mažesniais maišais aprūpinti ir vaikus. Juk mažam vaikui ypač sunku su savimi tampyti 100 litrų maišą”, – akcentavo pavaduotoja.
Rasa Kaziliūnienė, kartu su Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus darbuotojais kasmet dalyvaujanti akcijoje „Darom”, sako pastebėjusi tai, kasmet tvarkomos teritorijos tampa vis gražesnės ir švaresnės. „Utenos rajonas tikrai gražėja, o pati visuomenė išpruso. Žmonės užsikrečia vieni nuo kitų: jei vienas tvarkosi, tai, žiūrėk, ir kiti ima gražintis. Be to, jeigu sutvarkome kokią nors teritoriją, joje paprastai mažiau ir šiukšlinama”, – pastebėjo.
Pernai Utenos rajone akcijoje „Darom” dalyvavo beveik 1 tūkst. gyventojų, kurie sutvarkė net 33 teritorijas bei švarinimo akcijos metu surinko 49 tonas mišrių komunalinių atliekų, 5 tonas padangų bei 0,2 tonos plastiko atliekų.

„Darom 2016“ tvarkymo teritorijos

Laikraščio „Utenos diena” inf., D. Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas