Nacionalinio miško sodinimo šventė kviečia į Vyžuonų girininkiją

Balandžio 16 dieną, šeštadienį, 11 valandą visoje Lietuvoje šalies gyventojai kviečiami į Nacionalinį miškasodį. Miškininkai tikisi, kad po šios visuotinės talkos turėtų sužaliuoti apie 100 hektarų ateities miškų.
Iki Nacionalinės miško sodinimo šventės liko vos kelios dienos, tačiau uteniškiai kol kas neskuba raitotis rankovių ir ruoštis šiai pirmą kartą šalyje organizuojamai šventei po atviru dangumi. Miškininkai ragina paskubėti ir prisijungti prie siekiamo rekordo.

Pakvietė ir valdžios atstovus

Nacionalinė miško sodinimo šventė vyks ir Utenos rajone, Vyžuonų girininkijoje. Tam tikslui skirtame žemės plote bus sodinami medeliai, o kartu vyks ir švietėjiškas darbas: Utenos miškų urėdijos darbuotojai paaiškins apie medžių kirtimus, kirtavietės atkūrimą, įstatymus, miškininko veiklą, atsakys į rūpimus klausimus. „Ši šventė daugiau skirta švietėjiškai veiklai: svarbu tai, kad žmonės iš arti pamatytų mūsų darbą”, – akcentavo VĮ „Utenos miškų urėdija” miškų urėdė Aurelija Jočienė, tikindama, kad darbo ir medelių visiems, atvyksiantiems į Miškasodžio šventę, tikrai užteks.
Nors registruotis galima iki šios savaitės ketvirtadienio, pirmieji mišką sodinti panoro mūsų rajono ugdymo įstaigų mokiniai ir Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai. „Esame kvietę Utenos rajono savivaldybės Tarybos narius, rajono valdžią, Seimo narius, tačiau iki šiol atsakymų negavome. Manau, kad tiek jiems, tiek gyventojams – visiems būtų kur kas įdomiau ir prasmingiau sudalyvauti. Jie galėtų pabendrauti ir neoficialioje aplinkoje”, – kalbėjo A. Jočienė.

Sieks rekordo

Nacionalinis miškasodis – vienas iš didžiausių renginių, skirtų paminėti Žemės mėnesiui, kuris prasideda kovo 20-ą – Pavasario lygiadienį – ir baigiasi balandžio 22 dieną, kai švenčiama Tarptautinė motinos Žemės diena. Atsiliepdama į Jungtinių Tautų kreipimąsi, Lietuva Žemės globėja tapo 1992 metais. Kasmet beveik 200 pasaulio šalių Žemės mėnesį žmonės raginami vienytis ir prisidėti prie aplinkosauginių problemų sprendimo.
Balandžio 16 dieną nauji miškai bus pasodinti visose 42 miškų urėdijose, bus siekiama ir naujo Lietuvos rekordo – didžiausio talkoje apsodinto miškų ploto.
Prie šios iniciatyvos kviečiami prisijungti visos šalies gyventojai, taip pat bendruomenės, organizacijos, įmonės ir kt. VĮ miškų urėdijos paruoš plotus miškų sodinimui, aprūpins sodinukais, pirštinėmis bei sodinimo įrankiais.
Tikimasi, kad Nacionalinis miškasodis ateityje taps tradicine visuotine talka.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas