Per dvi valandas sulaukta daugiau kaip 100 buvusių šauktinių

Antradienį, kovo 15 dieną, paskutinio „Žaibo kirčio” pratybų etapo metu vykdoma dalinė parengto rezervo karių mobilizacija. Pašaukti karo prievolininkai atvyko į keturis šaukimo punktus Vilniuje, Kaune, Alytuje ir Utenoje.

Kaip informavo Krašto apsaugos ministerija, šaukimo lapeliai yra išsiųsti 2000-2008 m. tarnavusiems asmenims. Nacionalinės greitojo reagavimo pajėgos, esant reikalui, būtų papildomos parengto rezervo kariais. Planuojama į šias pratybas atvykusius ir sveikatos problemų neturinčius rezervo karius kviesti į šių metų rudenį vyksiančius rezervo karių mokymus Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje, Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų ir generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionuose.
Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės Panevėžio regioninio Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Evaldas Zelba, Utenos šaukimo punkto administratorius informavo, kad šaukimai išsiųsti 400 rezervo kariams iš Utenos, kurie buvo kviečiami atvykti į Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5 – osios rinktinės karo prievolės ir komplektavimo Utenos teritorinį skyrių. Registracija ir sveikatos patikrinimas vyksta nuo 8 iki 17 val. Per dvi valandas jau registravosi per šimtą uteniškių.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas