Šv. Kazimiero dieną įteiktas iškilmingas apdovanojimas

Lietuvoje kovo 4-a diena – pavasario pradžią skelbianti šventė, pavadinta vienintelio Lietuvos dangiškojo globėjo šventojo Kazimiero garbei. Ši šventė buvo minima ir mūsų mieste – Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčioje susirinkusieji iškilmingai pagerbė uteniškius, savo kilniais darbais garsinančiais savo kraštą.

Šv. Kazimiero ordino Lelijos Garbės ženklas – mūsų kraštiečio, vyžuoniškio skulptoriaus Henriko Orakausko specialiai sukurta ir sidabru padengta skulptūra „Angelas su lelija” – šiais metais atiteko Daugailių Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonui, VšĮ „Angelų pieva” steigėjui kunigui Sauliui Kalvaičiui.
Į apdovanojimų renginį atvykęs Šv. Kazimiero Ordino Didysis magistras Henrikas Armoška–Eismontas ir Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius padėkos raštus iškilmingai įteikė ir Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkei Nijolei Gaivenienei bei Moterų centro „Ievos namai” direktorei, aktyviai visuomenininkei, Šv. Kazimiero ordino Utenos apskrities komtūrijos vienai iš steigėjų, Lietuvos Karališkosios bajorų sąjungos narei, Užpalių LIONS klubo narei ir steigėjai Nijolei Rimkevičienei.
Daugiau apie tai skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas