Profesinės sąjungos stabdo mokytojų streiką, atlyginimų didinimui nuo rugsėjo bus skiriama 8 mln. eurų

Švietimo profesinės sąjungos nuo penktadienio stabdo pedagogų streiką. Tai buvo sutarta per susitikimą Švietimo ir mokslo ministerijoje. Susitarimą dėl streiko užbaigimo pasirašė premjeras Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir keturių švietimo profesinių sąjungų vadovai – Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius, Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė Jūratė Voloskevičienė ir Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Ramutė Minkevičienė.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko susitarti su profesinių sąjungų vadovais ir rasti kompromisą. Toliau bus tęsiamos derybos dėl Lietuvos švietimo šakos kolektyvinės sutarties, kurioje suguls mūsų susitarimai – dėl „žirklių” panaikinimo, ilgalaikės pedagogų darbo užmokesčio didinimo programos ir kiti profesinių sąjungų keliami reikalavimai”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.
Susitarime dėl streiko užbaigimo numatyta, kad mokytojų atlyginimų didinimui nuo 2016 m. rugsėjo 1 dienos bus skiriama iš viso 8 mln. eurų. Šio lėšos leis padidinti mokytojams tarifinio atlyginio minimalius koeficientus iki atitinkamo dydžio. Taip pat sutarta, kad nuo 2017 m. sausio 1 dienos bus panaikintos tarifinio atlygio „šakutės” mokytojams, paliekant maksimalų koeficientą, o kiti profesinių sąjungų reikalavimai bus svarstomi derinant Lietuvos švietimo šakos kolektyvinę sutartį.
Streikavusiems pedagoginiams darbuotojams ir baigusiems streiką iki kovo 4 dienos už streiko dienas bus pilnai išmokėtas darbo užmokestis, įvykdžius ugdymo programą.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas