Vėliavos kėlimas – moralinė pareiga

Vėliavos kėlimas skatina ir ugdo žmonių pilietiškumo išraišką bei moralinę pareigą, todėl, artėjant vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – tautiečiai raginami nepamiršti iškelti trispalves. Vėliava iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą.

Atsakomybė už vėliavos kėlimo tvarkos pažeidimą numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 188(1) straipsnyje „Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas”. Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 2 iki 8 eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 8 iki 17 eurų.
Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, užtraukia baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo aštuonių iki septyniolikos eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 17 iki 34 eurų.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas