Priminimas: už sausį suvartotą elektrą atsiskaitykite naujomis kainomis

Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo naujos 2016 metų „Energijos skirstymo operatoriaus” (ESO) visuomeninės elektros energijos ir persiuntimo paslaugos kainos. Šiemet, palyginti su pernai, galutinės elektros kainos gyventojams sumažėjo vidutiniškai 0,2 cento už kilovatvalandę (kWh).

Gyventojai, kurie atsiskaito „Standartiniu” vienos laiko zonos tarifo planu, už kilovatvalandę moka 12,7 cento už kWh. „Standartinį” dviejų laiko zonų tarifo planą pasirinkę klientai nuo sausio mėnesio moka 13,9 cento už kWh dienos metu darbo dienomis ir 9,9 cento už kWh naktimis bei savaitgaliais.
Turintiems „Elektrinių viryklių” planą vienos laiko zonos tarifo plano kaina yra 12,6 cento, dviejų laiko zonos tarifai siekia 13,8 cento dienos metu darbo dienomis ir 9,8 cento naktimis bei savaitgaliais.
Tarifų planų „Namai” ar „Namai plius” pastovioji kainos dalis 2016 metais siekia atitinkamai 3 arba 6 eurus. Energijos dedamoji planui „Namai” siekia 11,2 cento arba 12,2 cento dieną ir 8,9 cento nakties ir savaitgalio metu. Pasirinkusiems planą „Namai plius” – atitinkamai 10,7 cento arba 11,6 cento dieną ir 8,6 cento nakties ir savaitgalio metu.
2016 metų kainomis už sausio mėnesį suvartotą elektros energiją ESO klientai turėtų atsiskaityti nuo vasario mėnesio 1 dienos.
Nuo šių metų sausio ESO perėmus LESTO veiklą, įmonės klientams jokių papildomų veiksmų imtis nereikia. Ir toliau galima naudotis atsiskaitymo knygelėmis, galioja turimos klientų sutartys su LESTO. Išlieka nepakitę ir įmokų kodai bei atsiskaitymo ruošiniai, tačiau raginame ruošiniuose pasitikslinti, ar įvestos naujos elektros kainos.
Elektros ir dujų vartotojus, nuo šių metų pradžios aptarnauja bendras paslaugų centras „Gilė”. Naudodamiesi savitarnos svetaine www.manogile.lt už elektrą ir dujas galima atsiskaityti vienu pavedimu. Be to, jau galima parsisiųsti „Gilės” išmaniąją programėlę, skirtą „Android” operacinę sistemą naudojantiems telefonams. Artimiausiu metu startuos ir „iOS” telefonams skirta programėlė.

ESO inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas