Utenoje nebeliko dar vienos pėsčiųjų perėjos

Intensyvioje Aušros gatvėje, ties buvusiu „Statvos” pastatu, nebeliko pėsčiųjų perėjos – atlikus pėsčiųjų perėjų auditą, nuspręsta, kad šioje vietoje paprasčiausiai ji nereikalinga. Neliko ir šią vietą žyminčio kelių ženklo, tačiau uteniškiai ir toliau sėkmingai kulniuoja per kelią ir nepaiso jokių taisyklių.

Utenos miesto seniūno Valentino Vaitonio teigimu, minėtąją pėsčiųjų perėją naikinti nuspręsta todėl, kad pastaruoju metu ji nebuvo reikalinga. Buvęs „Statvos” pastatas beveik pustuštis, tad nėra ir šioje vietoje gatvę kertančių žmonių srautų. „Praėjusį rudenį jos nebeatnaujino, mat nebuvo reikalo tai daryti. Visai netoli, gal už 20 metrų yra kita perėja. Netrukus bus rekonstruojamas šalia esantis šviesoforas, o kartu bus sumontuoti užtvarai, kad žmonėms nekiltų mintis per kelią pereiti neleistinoje vietoje”, – sakė seniūnas.
Ši per pastaruosius metus Utenoje panaikinta pėsčiųjų perėja – trečioji. Pernai panaikintos dar dvi pėsčiųjų perėjos Vyžuonų ir Naujasodžio gatvėje.
Netrukus bus rekonstruojamos dar dvi pėsčiųjų perėjos, esančios netoli prekybos centrų „Maxima” ir „Rašė”, kai kurioms trūksta apšvietimo – visa tai taip pat bus sutvarkyta ir įrengta pagal visus reikalavimus ir taisykles.
Šiuo metu Utenos mieste yra beveik 100 šviesoforo nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas