Aplankiusi kapines ir parduotuvę kuktiškietė nebegrįžo namo

Penktą dieną nevaisingai ieškoma dingusios Kuktiškių miestelio gyventojos 68-erių metų Valerijos Graužinytės, kurios artimieji pasigedo Naujųjų metų išvakarėse. Gruodžio 31 dieną, kaip paskutinį kartą matė Kuktiškių miestelio gyventojai, moteris išėjo iš namų, pasuko kapinių link, po to užėjo į parduotuvę ir nežinia kur prapuolė.

Jos ieškojo ne tik šio miestelio, bet ir aplinkinių kaimų ar kaimyninių seniūnijų žmonės, policijos pareigūnai, tačiau paieškos iki šiol bevaisės – nepavyko aptikti jokių moters dingimo pėdsakų.
Neseniai portale udiena.lt rašėme apie Utenos rajone mįslingai dingusį 24 metų Irmantą Miečelę, kurio artimieji nesulaukia nuo praėjusių metų lapkričio 28 dienos. Iki šiol šis jaunas vyriškis namuose nepasirodė.
Į dingusiosios V. Graužinytės paieškas įsitraukė gausus būrys žmonių: moters ieškota ir gruodžio 31 dieną, ir po Naujųjų metų sutiktuvių.
Kuktiškietės artimieji jos namuose pasigedo paskutinę praėjusiųjų metų dieną. Šio miestelio gyventojai pasakojo matę, kaip iš savo namų išėjusi V. Graužinytė pasuko kapinių link, ten tikriausiai aplankė mirusius artimuosius, po to užėjo į miestelio parduotuvę ir pardavėjai užsiminė, kad nežinanti kelio namo. Pardavėja nesutriko: ji pasisiūlė padėti. Tačiau moteris nesutiko ir pareiškė, kad ir pati rasianti kelią.
„Ši moteris buvo lėtesnio mąstymo, turėjo sveikatos sutrikimų, matyt, ji, grįždama namo, ir pasiklydo”, – sakė Kuktiškių miestelio seniūnė Gražina Bivainienė.
Kuktiškietė gyveno kartu su jos brolio šeima – jos nariai pirmieji jau gruodžio 31 dieną ir pasigedo dingusiosios. Ėmė ieškoti patys, tačiau aptikti pėdsakų nesisekė. Apie tai pranešė policijai.
Dingimo dieną V. Graužinytė vilkėjo šviesiai mėlynos spalvos paltą, juodas kelnes, buvo apsiavusi rudos spalvos batais, ryšėjo margą skarelę. Moteris yra 152 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, šviesiai rudų plaukų spalvos.
Policija prašo asmenų, ką nors žinančių apie V. Graužinytės buvimo vietą, pranešti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Utenos rajono kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams tel. (8 389)  70 077, bendruoju pagalbos telefonu 112 arba informuoti anoniminiu Utenos apskrities policijos pasitikėjimo telefonu 8 800  20 112.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas