Ar uteniškiai paiso Kelių eismo taisyklių?

Artėjant žiemos sezonui, ankščiau temstant, padaugėjus įvykių, į kuriuos tenka vykti didesniu nei leistina greičiu, įjungus specialiuosius šviesos bei garso signalus, siekiant užtikrinti eismo dalyvių saugumą bei patikrinti jų budrumą, siekiant sustiprinti eismo dalyvių, kurie nepaiso draudžiamų šviesoforo signalų, t. y. į šviesoforo signalų reguliuojamas sankryžas įvažiuoja (įeina) degant draudžiamam geltonam ar raudonam šviesoforo signalui, kontrolę, lapkričio 24 d. Utenoje buvo vykdomos prevencinės priemonės „Švyturėliai” ir „Šviesoforas”.

Prevencinių priemonių metu naudojamos specialiomis spalvomis ir ženklais žymėtos tarnybinės transporto priemonės, įjungus specialiuosius šviesos bei garso signalus. Tikslas – kontroliuoti, kaip eismo dalyviai laikosi reikalavimo duoti kelią specialiosioms tarnybos važiuojant įjungus specialiuosius šviesos bei garso signalus ir paiso šviesoforų signalų.
Prevencinėje priemonėje dalyvavo keturi Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai. Priemonė vyko keturias valandas.
Šios prevencinės priemonės – tai galimybė eismo dalyviams priminti, kaip reikia elgtis, kai važiuoja specialiais skiriamaisiais ženklais paženklinti automobiliai su įjungtais šviesos ir garso signalais.
Prevencinės priemonės „Švyturėliai” metu buvo sustabdyti septyni vairuotojai, kurie vienaip ar kitaip nepraleido policijos automobilių. Su šešiais vairuotojais buvo pravesti švietėjiški pokalbiai: primintos Kelių eismo taisyklės (KET), atsakomybė už KET reikalavimų nevykdymą. Vienam vairuotojui surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas dėl specialaus transporto nepraleidimo.
Pagal priemonę „Šviesoforas” buvo nustatyti keturi KET pažeidimai, vairuotojams, kurie nepaisė draudžiamų šviesoforo signalų, surašyti administracinių teisių pažeidimo protokolai.
Primename, kad eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir (ar) raudonais (arba tik mėlynais) žybčiojančiais švyturėliais ir (arba) specialiaisiais garso signalais (ir jų lydimoms transporto priemonėms); keliuose, kur eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip 4 eismo juostos, jie privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto (keliuose su skiriamąja juosta sustoti privalo tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės). Transporto priemonių su įjungtais mėlynos (mėlynos ir raudonos) spalvos švyturėliais ir specialiais garso signalais, taip pat jų lydimų transporto priemonių nepraleidimas, nesustojimas, kai to reikalauja taisyklės, ar kitoks kliudymas jų eismui – užtraukia baudą vairuotojams nuo penkiasdešimt septynių iki vieno šimto penkiolikos eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo dviejų iki keturių mėnesių.
Taip pat primename, kad važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja taisyklės, – užtraukia baudą vairuotojams nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki šešių mėnesių.
Atkreipiame dėmesį, kad viena pagrindinių eismo dalyvių pareigų – savitarpio pagarba ir atidumas kelyje.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas