Siūloma, kad būsto nuomos kompensacija nebūtų skaičiuojama į pajamas skiriant piniginę socialinę paramą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė ir Vyriausybei pateikė nutarimo projektą dėl Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisų, kuriuo siūloma pritarti, kad skiriant piniginę socialinę paramą (socialinę pašalpą ir šildymo bei vandens išlaidų kompensacijas) į pajamas nebūtų įskaitoma būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija.

„Į paramą žmogui turime žvelgti kaip į būtinybę padėti, kai žmogui iškyla finansinių sunkumų. Kadangi būsto nuomos bei išperkamosios būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija yra tikslinės paskirties parama, ji neturi užkirsti žmogui kelio gauti jam reikalingą piniginę socialinę paramą”, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Primename, kad socialinė pašalpa skiriama, kai vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės už 102 eurus. Maksimalus jos dydis – 102 eurai (dydis priklauso nuo skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų vienam gyvenančiam asmeniui (102 Eur) ir vidutinių asmens pajamų per mėnesį).

Būsto šildymo išlaidų kompensacija skiriama, jei būsto šildymo išlaidos viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos pajamų ir valstybės remiamų pajamų šeimai dydžio. Karšto vandens išlaidų kompensacija skiriama, jeigu išlaidos viršija 5 procentus pajamų, geriamojo vandens – jeigu išlaidos viršija 2 procentus pajamų.

Siekiant trumpinti socialinio būsto laukiančiųjų eiles ir padėti daugiau žmonių apsirūpinti būstu, nuo šių metų pradžios įsigaliojo nauja paramos būstui forma – būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija. Tam, kad ši paramos forma būtų patrauklesnė ir daugiau žmonių ja pasinaudotų, kompensacijos dydis nuo lapkričio 1-os visoms savivaldybėms padidintas 60 procentų.

Šia paramos forma šeimos, turinčios teisę į paramą būstui išsinuomoti, jau naudojasi 12-oje savivaldybių, tarp jų – Kauno rajono, Panevėžio ir Šiaulių miestų, Druskininkų bei kitų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas