Nušalinimą nuo pareigų meras išnaudoja poilsiui Tenerifės saloje

Kaip „Utenos dienai” aiškino Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė, nors ir yra skirta kardomoji priemonė neišvykti iš šalies, nušalintasis rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas gavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Ramūno Pačebuto leidimą nuo lapkričio 6-os iki 13 dienos išvykti į poilsinę kelionę Ispanijoje, Tenerifės saloje. Pasak R. Stundžienės, prokuroras atsižvelgė į faktą, jog šią kelionę A. Katinas buvo suplanavęs anksčiau ir įsigijęs kelionės bilietus, todėl jis leido nušalintajam merui išvykti į Ispaniją.

Prie išvykdamas A. Katinas per savo advokatą Panevėžio apygardos teismo sprendimą dviem mėnesiams dėl įtarimo kyšininkavimu jį nušalinti nuo pareigų apskundė.
Kol kas Panevėžio apygardos teismas nėra paskyręs dienos, kada bus nagrinėjamas Utenos rajono savivaldybės mero skundas dėl nušalinimo nuo pareigų.
Pasak Panevėžio apygardos teismo atstovės ryšiams su visuomene Jolitos Gudelienės, gavus įtariamojo gynėjo skundą, buvo paskirtas 14 dienų terminas atsiliepimui pateikti. Anot teismo atstovės, atsiliepimą pateikti turi prokuratūra. Paskutinė atsiliepimo pateikimo diena – lapkričio 20-a. Anot teismo atstovės J. Gudelienės, suėjus šiam terminui, teismas turės išnagrinėti skundą per 7 dienas.
Kaip patikino Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, šiuo metu laikinai einanti Lietuvos socialdemokratų Utenos skyriaus vadovo pareigas, Zita Ringelevičienė, iš kelionės A. Katinas turi grįžti penktadienį.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas