Utenos rajone – afrikinio kiaulių maro atvejis

Utenos rajone patvirtintas antrasis šiais metais afrikinio kiaulių maro atvejis (AKM). Praėjusį savaitgalį Vanagiškių kaimo krūmynuose (Užpalių sen.) medžiotojų klubo „Dvarašilis” medžiotojai nušovė šerną. Po Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atliktų tyrimų nustatyta, kad šis šernas užsikrėtęs afrikiniu kiaulių maru. Tai portalui udiena.lt patvirtino Utenos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Linas Tiškus.

Pasak viršininko, pirmadienį po pietų, gavus teigiamą atsakymą dėl afrikinio kiaulių maro, skerdena iškart buvo sunaikinta, atlikta dezinfekcija, o medžioklės vietoje pastatyti ženklai, įspėjantys apie afrikinį kiaulių marą.
Šio klubo medžiotojai privalės vieną kartą per savaitę „šukuoti” teritoriją, kurioje buvo nušautas AKM sergantis gyvūnas, o radus kritusį šerną, pranešti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.
Kaip informavo L. Tiškus, visą mėnesį šioje teritorijoje 3 kilometrų spinduliu bus draudžiama laukinių gyvūnų, išskyrus šernų, medžioklė.
Per šiuos metus minėtasis AKM atvejis Utenoje – antrasis. Spalio 2 dieną medžiotojų klubo „Krašuona” medžiotojai Kuktiškių seniūnijoje sumedžiojo maru užsikrėtusį šerną. Šįmet mūsų rajone sumedžioti 674 šernai, du iš jų buvo užsikrėtę AKM.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas