Utenos policijos pareigūnų dėmesys – viešose vietose rūkantiems nepilnamečiams

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai visą spalio mėnesį ypatingą dėmesį skyrė rūkančių nepilnamečių bei asmenų, rūkančių draudžiamose vietose, drausminimui.

Pareigūnai tikrino Utenos mieste ir rajone esančias jaunimo susibūrimo, prekybos vietas, kuriose prekiaujama tabako gaminiais, sporto aikštynus, daugiabučių namų rūsius bei bendro naudojimo patalpas ir jų prieigas. Vykdant priemones iš viso nustatytas 91 administracinis teisės pažeidimas: 37 administraciniai teisės pažeidimų protokolai surašyti už rūkymą vietose, kuriose draudžiama tai daryti, 36 – už jaunesnių, kaip aštuoniolikos metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymą (vartojimą) ar jų turėjimą, 13 – už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešoje vietoje, 4 – už tabako gaminių ar susijusių gaminių nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiui, 1 – už alkoholinių gėrimų nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiui.
Policijos pareigūnai primena, kad šiemet įsigaliojo Tabako kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis įtvirtintas draudimas asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ir juos turėti. Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitime nustatyta, kad nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams). Už pakartotinius nusižengimus bauda siekia nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.
Utenos apskrities policijos pareigūnai ragina gyventojus paisyti įstatymų ir pabrėžia, kad dėmesys viešose vietose rūkantiems asmenims išliks ir toliau.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas